Israel ja Espanja määräävät Kiinasta saapuvat ulko­maalaiset korona­testiin

Britannia ja Ranska puolestaan vaativat Kiinasta tulevilta matkustajilta negatiivisen koronavirustestin.

Matkustaja Madrid-Bajaresin lentoasemalla Madridissa, Espanjassa perjantaina.

30.12.2022 16:21 | Päivitetty 30.12.2022 20:50

Espanjan ja Israelin viranomaiset ilmoittivat perjantaina matkustusrajoituksista Kiinasta tuleville ihmisille.

Espanjan terveysministeri Carolina Darias kertoi Espanjan vaativan Kiinasta saapuvilta negatiivisen koronatestin tai täyden rokotussarjan.

Israelissa taas Kiinasta saapuvat ulkomaiset matkustajat joutuvat koronatesteihin. Terveysministeri Aryeh Derin mukaan Israel vaatii lisäksi, että ulkomaiset lentoyhtiöt hyväksyvät lennoilleen Kiinasta Israeliin vain niitä ulkomaalaisia matkustajia, jotka ovat saaneet negatiivisen koronatestituloksen.

Britannia ja Ranska puolestaan vaativat Kiinasta tulevilta matkustajilta negatiivisen koronavirustestin. Ranskan kohdalla vaatimuksena on ennen matkaa otettu alle 48 tuntia vanha testi. Lentomatkustajien täytyy lisäksi käyttää maskia lennoillaan.

Britanniassa pääministeri Rishi Sunakin hallinnon ristiriitaiset viestit testeistä kääntyivät perjantaina testivaatimuksen puolelle.

Matkustamista koskevat asiat ovat kuitenkin jokaisen maan itsensä hallinnoima ala, joten Sunakin hallinnon päätös koskee Britanniassa vain Englantia. The Guardianin mukaan kaikki Kiinasta tulevat lennot toisaalta laskeutuvat juuri Englantiin.

Saksa puolestaan ei aio aloittaa Kiinasta saapuvien säännöllistä koronatestausta mutta haluaa, että Euroopan lentokentille perustetaan järjestelmä, jolla tarkkaillaan eri virusmuunnoksia. Näin mahdollisiin uusiin variantteihin voidaan reagoida nopeasti, sanoi terveysministeri Karl Lauterbach.

Jo aiemmin Italia ja Yhdysvallat ovat ilmoittaneet uusista rajoituksista Kiinasta matkustaville sen jälkeen, kun koronatartunnat lisääntyivät huimasti Kiinan purettua tiukat koronarajoituksensa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat