Poliisi arvioi Tukholman uuden­vuoden­ampumisen liittyvän jengi­rikollisuuteen

Poliisin mukaan ampuminen ei liity muihin viimeaikaisiin väkivaltaisuuksiin Tukholmassa.

2.1. 6:47

Ruotsissa poliisi arvioi Tukholman Vällingbyssä uudenvuodenaattona tapahtuneen ampumisen liittyvän jengirikollisuuteen. Ampumisessa kuoli 20-vuotias mies ja kaksi muuta haavoittui.

Vällingbyn ampuminen ei sen sijaan liity poliisin mukaan muihin viimeaikaisiin väkivaltaisuuksiin Tukholmassa. Ruotsalaislehti Aftonbladetin lähteiden mukaan ampuminen liittyisi kahden Vällingbyn alueella sijaitsevan rikollisjengin välienselvittelyyn.

Lue lisää: Tukholmassa yksi kuoli ja kaksi haavoittui laukaustenvaihdossa

Poliisi arvioi, ettei uhria ammuttu vahingossa. Poliisin mediavastaavan Daniel Wikdahlin mukaan on vielä liian aikaista sanoa, olivatko kaksi ampumisessa haavoittunutta sivullisia. Kaikki kolme miestä olivat lähekkäin pikaruokaravintolan edessä, kun heitä ammuttiin.

Poliisi ei ole toistaiseksi ottanut ketään kiinni ampumisesta epäiltynä, mutta useita ihmisiä on kuulusteltu. Poliisi ei ole paljastanut, epäileekö se ampumisesta yhtä tai useampaa ihmistä.

Uudenvuodenaaton ampuminen oli 63:s kuolemaan johtanut ampumistapaus Ruotsissa viime vuonna.

Vällingby sijaitsee Tukholman keskustan länsipuolella metron vihreän linjan varrella. Kaupunginosassa sijaitsee myös yksi metroverkoston viidestä varikosta. Vällingbyn lähellä sijaitsee myös Grimstan urheilualue, jonka tunnetuin rakennus on IF Brommapojkarnan jalkapallostadion.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat