Poliisi epäilee: Tukholman yöllinen räjähdys oli tunnettuun rap-artistiin suunnattu kosto

Ruotsalaismedian tietojen mukaan poliisi tutkii nyt teoriaa, jonka mukaan toinen Tukholman räjähdyksistä oli suunnattu tunnettuun rap-artistiin. Kenenkään ei raportoitu loukkaantuneen räjähdyksissä.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Tukholman länsiosassa sijaitsevalla Grimstan alueella räjähti asuintalon portilla.

2.1. 8:33 | Päivitetty 2.1. 14:59

Yhteensä viisi ihmistä on pidätetty Tukholmassa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä tapahtuneiden räjähdysten seurauksena. Useat ruotsalaismediat kertoivat maanantaina, että toisen räjähdyksen uskotaan liittyvän tunnettuun rap-artistiin.

Tukholmassa tapahtui sunnuntain ja maanantain välisenä yönä kaksi räjähdystä eri puolilla kaupunkia.

Hieman kolmen jälkeen paikallista aikaa kaupungin länsiosassa sijaitsevalla Grimstan alueella räjähti asuintalon portilla.

Aftonbladetin tietojen mukaan Grimstassa tapahtuneen räjähdyksen uskotaan kohdistuneen tunnettuun räppäriin. Lehden mukaan poliisi epäilee, että rikos on kosto Vällingbyssä uuden­vuoden­aattona tapahtuneesta ammuskelusta, jossa kuoli yksi mies ja kaksi loukkaantui.

”Emme sulje pois mahdollisuutta, että räjähdyksillä, ammuskeluilla ja jouluviikonloppuna tapahtuneella murhalla on yhteys”, Tukholman poliisin tiedottaja Ola Österling sanoi maanantaina SVT:lle.

Lue lisää: Tukholmassa yksi kuoli ja kaksi haavoittui laukaustenvaihdossa

Ruotsalaismedian tietojen mukaan poliisi tutkii nyt teoriaa, jonka mukaan toinen Tukholman räjähdyksistä oli suunnattu tunnettuun rap-artistiin.

Aftonbladetin mukaan poliisi on ollut niukkasanainen pidätettyjen henkilöiden yksityiskohdista.

”Ainoa asia mitä voin sanoa on, että pidätettynä on neljä henkilöä, joita epäillään erilaisista rikoksista räjähdykseen liittyen. Ei voida sulkea pois mahdollisuutta, että rikoksista tullaan epäillään lisää ihmisiä”, Tukholman poliisin tiedottaja Daniel Wikdahl sanoi Aftonbladetille.

Tukholman poliisi ilmoitti maanantai-aamuna, että neljä henkilöä on pidätetty epäiltynä erilaisista räjähdyksen yhteydessä tehdyistä rikoksista.

Expressenin tietojen mukaan myös pidätettyjen joukossa on rap-artisti. SVT:n mukaan hänet on aiemmin tuomittu muun muassa törkeästä varkaudesta vuonna 2016.

Yön aikana käynnissä oli laaja operaatio räjähdyksen tekijöiden etsimisessä, ja muun muassa sisään- ja uloskäynnit Länsi-Tukholmaan tarkastettiin.

Ruotsalaislehti Dagens Nyheterin mukaan Grimstan räjähdyksessä ei tarvittu yleistä evakuointia, mutta jotkut asukkaat poistuivat rakennuksesta.

Vain RUNSAS tunti Grimstan räjähdyksen jälkeen tapahtui pienempi räjähdys Tukholman eteläosassa Bagarmossenissa.

Poliisi ei ole toistaiseksi varma, liittyvätkö öiset räjähdykset toisiinsa. Aiemmin maanantaina poliisi kertoi pidättäneensä yhden henkilön epäiltynä osuudesta Bagarmossin räjähdykseen.

Sunnuntain ja maanantain välisen yön räjähdyksistä on pidätetty siis yhteensä viisi henkilöä.

Poliisi on kertonut maanantaina, ettei se toistaiseksi näe suoraa yhteyttä Bagarmossenin ja Grimstan räjähdyksen välillä, mutta sen mukaan useita viimeaikaisia tapahtumia tullaan tarkastelemaan tutkinnan yhteydessä.

”Jälkimmäinen räjähdys on niin tuore, että meillä ei ole paljon tietoa siitä, mutta tutkimme tietenkin, liittyvätkö ne toisiinsa”, Tukholman poliisin tiedottaja Österling sanoi DN:lle.

Kenekään ei raportoitu loukkaantuneen räjähdyksissä.

Poliisi ei ole toistaiseksi ottanut ketään kiinni ampumisesta epäiltynä, mutta useita ihmisiä on kuulusteltu. Poliisi ei ole paljastanut, epäileekö se ampumisesta yhtä vai useampaa ihmistä.

Poliisi arvioi Vällingbyssä tapahtuneen ampumisen liittyvän jengirikollisuuteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat