Neljä ihmistä kuoli kahden helikopterin törmäyksessä lähellä suosittua loma­kohdetta Australiassa

Lento-onnettomuus sattui noin kello 14 paikallista aikaa lähellä suosittua turistikohdetta Gold Coastissa. Viranomaiset tutkivat onnettomuuden syytä.

2.1. 10:57 | Päivitetty 2.1. 12:06

Kahden helikopterin törmäyksessä on kuollut ainakin neljä ihmistä maanantaina Australiassa, kertovat viranomaiset uutistoimisto AFP:n mukaan. Lisäksi kolme ihmistä on loukkaantunut vakavasti ja kuusi saanut lieviä vammoja.

Lento-onnettomuus sattui noin kello 14 paikallista aikaa Gold Coastissa lähellä suosittua lomakeskusta Sea Worldia. Lomakeskuksessa on parhaillaan vilkkain matkailusesonkiaika. Gold Coast on noin puolen miljoonan asukkaan kaupunki, joka kuuluu Queenslandin osavaltioon.

Poliisi tutkii onnettomuuden syytä. Queenslandin poliisitarkastaja Gary Worrellin mukaan helikopterit putosivat yhteentörmäyksen jälkeen hiekkasärkälle, josta toinen helikopteri oli löydetty ylösalaisin, kun taas toinen oli laskeutunut turvallisesti saarelle.

Avunsaaminen onnettomuuspaikalle oli Worrellin mukaan kestänyt, koska pelastusviranomaisten pääsy hiekkasärkälle oli ollut haastavaa, kertoo CNN.

Myös Australian liikenneturvallisuusvirasto on käynnistänyt tapauksesta tutkinnan. Poliisi on sulkenut onnettomuuspaikan muulta liikenteeltä.

Queenslandin pääministeri Annastacia Palaszczuk julkaisi Twitterissä päivityksen, jossa hän kuvaili onnettomuutta ”käsittämättömäksi tragediaksi”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat