Pelastus­henkilö­kuntaa vastaan hyökättiin ilo­tulitteilla Saksassa, nyt vaaditaan myynti­kieltoa

Berliinistä raportoitiin, että uudenvuodenaaton 1 700 hälytystehtävän aikana loukkaantui 33 poliisia ja palomiestä, kertoo The Guardian.

Saksassa hyökättiin uutenavuotena poliisia ja palokuntaa vastaan ilotulitteilla.

2.1. 22:19

SaksaSSA ainakin Berliinin poliisiliitto esittää, ettei ilotulitteita vastaisuudessa myytäisi yksityishenkilöille uutenavuotena. Useita ilotulitteita käsitelleitä loukkaantui Saksassa uudenvuodenaattona, minkä lisäksi pelastushenkilöitä vastaan hyökättiin sähikäisin ja ilotulittein.

Asiasta kertoo muun muassa brittilehti The Guardian.

Parin viime vuoden ajan ilotulitteiden myynti on ollut Saksassa kiellettyä. Kiellolla pyrittiin välttämään sairaaloiden ylikuormittumista koronapandemian aikana.

Nyt uudenvuoden ilotulitteita sai taas myydä. Jälki on näkynyt epätavallisen monina loukkaantumisina ja The Guardianin mukaan jopa ainakin kahtena kuolemantapauksena.

Maan pääkaupungista Berliinistä raportoitiin, että uudenvuodenaattona 1 700 hälytystehtävän aikana loukkaantui 33 poliisia ja palomiestä, kertoo The Guardian.

Saksan poliisiliiton varapuheenjohtajan Ralf Kustererin mukaan Berliinissä ja Baden-Württembergin lounaisessa osavaltiossa palomiehiä ja poliiseja vastaan hyökättiin ”kuten toukokuun ensimmäisenä päivänä tai muiden isojen mielenosoitusten aikaan”.

Berliinin poliisiliitto vaati maanlaajuista ilotulitteiden yksityishenkilöille myymisen kieltoa. Saksan palomiesliitto taas vaati, että useampiin paloautoihin saataisiin kojelautakamera, jotta hyökkäykset saataisiin tallennettua nauhalle.

Liittokansleri Olaf Scholz tuomitsi iskut tiedottajansa välityksellä maanantaina. Myös Berliinin kulttuurisenaattori Klaus Lederer ilmaisi tukensa ilotulitekiellolle.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat