Vihaiset tekstiviestit paljastavat Trumpin avustajien turhautumisen Capitolin mellakkapäivänä

Valkoisen talon avustaja ja Ivanka Trumpin kansliapäällikkö kokivat, ettei heillä ollut enää mitään mahdollisuuksia työllistyä sen jälkeen, miten Trump toimi loppiaisena 2021.

Valkoisessa talossa työskennellyt avustaja Ivanka Trumpin henkilökuntaan kuulunut henkilö vaihtoivat vihaisia viestejä Capitol-mellakan aikaan.

3.1. 1:49

Yhdysvaltojen kongressitalon hyökkäystä tutkinut Capitol-komitea on paljastanut lisää asiakirjoja, joista käy ilmi Valkoisen talon avustajien turhautuminen ex-presidentti Donald Trumpin toimintaan.

CNN:n mukaan nyt julkaistuista asiakirjoista selviää, että Ivanka Trumpin kansliapäällikkö Julie Radford ja Valkoisen talon avustaja Hope Hicks viestittelivät tuohtuneina toisilleen Capitol-mellakan aikaan.

Asiakirjoista paljastuvassa vihaisessa tekstiviestikeskustelussa Radford ja Hicks toteavat, että Trumpin toiminta tuhosi heiltä kaikki työmahdollisuudet.

CNN:n mukaan Hicks lähetti Radfordille viestin, jossa hän sanoi Turmpin tuhonneen yhdessä päivässä hänen kaikki tulevaisuuden työllistymismahdollisuutensa.

"Ja kaikki ne meistä, joilla ei ollut työpaikkoja valmiina, tulemme olemaan ikuisesti työttömiä. Olen niin vihainen ja poissa tolaltani. Me kaikki näytämme kotimaisilta terroristeilta nyt”, Hicks kirjoitti CNN:n mukaan ja lisäsi kiroillen miten vihainen hän oli.

"Tiedän, meillä ei ole toivoakaan löytää töitä”, Radford vastasi hänelle.

CNN:n mukaan Radford vihjasi myös, että oli jo menettänyt mellakoiden takia työpaikan Visalla, joka oli lähettänyt hänelle vihaisen sähköpostin.

Hicks vastasi Radfordille toteamalla, että kuukautta aiemmin Valkoisesta talosta irtisanoutunut Alyssa Farah Griffin näytti nerolta uusien tapahtumien valossa.

Radford kommentoi tapahtumia vielä sanalla ”epätodellinen”.

CNN:n mukaan Capitol-komitea julkisti myös Valkoisen talon puhelutietoja, joista paljastuu keiden kanssa Trump oli tekemisissä Capitolin mellakan aikaan. Tietojen avulla komitea rakensi aikajanan mellakkaan johtaneista ja sen aikaisista tapahtumista.

Capitol-komitea julkaisi ennen joulua 845-sivuisen loppuraporttinsa 6. tammikuuta 2021 tapahtuneesta mellakasta.

Komitea totesi raporttinsa tiivistelmässä, että hyökkäyksen pääsyyllinen oli ”yksi mies, entinen presidentti Donald Trump”. Raportti kävi läpi yksityiskohtaisesti, kuinka Trump oli toteuttanut ”moniosaista suunnitelmaa kumota vuoden 2020 presidentin­vaalien tulos”.

”Mitään tammikuun 6. päivän tapahtumista ei olisi tapahtunut ilman häntä”, raportissa sanottiin Trumpiin viitaten.

Lue lisää: Capitol-komitea 845-sivuisessa loppu­raportissaan: mellakka oli Trumpin syytä

Lue lisää: Tutkija: Trumpin syytteet Capitol-kukkulan tapahtumista voivat jäädä nostamatta

Lue lisää: Trump reagoi Capitol-komitean päätökseen: ”Valesyytteitä”

Lue lisää: Capitol-komitea suosittelee syytteiden nostamista Trumpia vastaan – päätös on ennen­näkemätön

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat