Ukrainalais­lehti nosti Sanna Marinin Ukrainan voittoa edistäneiden listalle

”Tavoitteemme on näyttää ne johtajat, jotka taistelevat Ukrainan tulevaisuuden eteen useilla rintamilla”, lehti perustelee valintojaan.

Sanna Marin Irpinissä Segodnya-median Telegram-kanavallaan julkaisemassa kuvassa.

3.1. 10:27

Ukrainalainen Kyiv Post -sanomalehti on listannut niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin henkilöitä, jotka ovat ”tuoneet Ukrainan voittoa lähemmäs ja jotka jatkavat tätä työtä myös vuonna 2023”.

Yksi listalle päässeistä on Suomen pääministeri Sanna Marin (sd).

”Emme listanneet nimiä vaikutusvallan perusteella. Tavoitteemme on näyttää ne johtajat, jotka taistelevat Ukrainan tulevaisuuden eteen useilla rintamilla: sotilaallisesti ja poliittisesti, kulttuurista avaruuteen”, lehti perustelee valintojaan.

Sanna Marin on nimetty ulkomaisten johtajien listalla, jolla on kaikkiaan 18 nimeä, kuten Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden, Britannian entinen pääministeri Boris Johnson sekä Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg. Lehti ei tarkemmin yksilöinyt perusteita henkilövalinnoille.

Muita kategorioita lehden listauksessa olivat esimerkiksi ukrainalaiset viranomaiset, sotilashenkilöt, ukrainalaisdiplomaatit sekä ulkomaiset populaarikulttuurin edustajat. Ukrainalaisviranomaisten listalla kärkinimenä on Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi.

Marin vieraili Ukrainan Irpinissä toukokuun lopussa. Vierailu tapahtui pääministeri Denys Šmyhalin kutsusta. Šmyhalin lisäksi Marin tapasi vierailun yhteydessä presidentti Zelenskyin ja parlamentin puhemies Ruslan Stefantšukin.

Valtioneuvoston mukaan Marin korosti vierailullaan sitä, että Suomi tuomitsee yhdessä laajan kansainvälisen yhteisön kanssa Venäjän hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat