Lähes 30 ihmisen ruumiit löytyivät viikonloppuna

Turvallisuusjoukkoihin ja siviileihin kohdistuvat hyökkäykset ovat lisääntyneet maassa viime kuukausina

3.1. 14:07

Länsi-Afrikassa Burkina Fason luoteisosassa löydettiin viikonloppuna alustavan arvion mukaan 28 ihmisen ruumiit, maan hallitus kertoi maanantaina. Asiasta ollaan käynnistämässä tutkinta.

Hallitus kertoi saaneensa tiedon, jonka mukaan perjantain ja lauantain välisenä yönä oli tapettu alustavan arvion mukaan 28 ihmistä. Syyttäjälähteen mukaan useimmat heistä oli ilmeisesti ammuttu kuoliaaksi.

Turvallisuusjoukkoihin ja siviileihin kohdistuvat hyökkäykset ovat lisääntyneet maassa viime kuukausina, erityisesti Malin ja Nigerin raja-alueilla maan pohjois- ja itäosissa, joissa taistellaan jihadisteja vastaan.

Heikentyvän turvallisuustilanteen vuoksi maassa oli viime vuonna kaksi vallankaappausta. Tammikuussa Paul-Henri Sandaogo Damiban johtama sotilasjuntta syrjäytti presidentin, ja syyskuussa saman kohtalon koki Damiba itse.

Nyt maata johtaa kapteeni Ibrahim Traore, joka on vannonut saavansa jihadistien valtaamat alueet takaisin.

Oikaisu 3.1.2023 kello 15.07: Jutussa luki virheellisesti, että hyökkäykset olisivat lisääntyneet maassa Nigerian raja-alueilla. Todellisuudessa kyse oli kuitenkin Nigerin raja-alueesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat