Betonipilarin sisään pudonnut lapsi julistettiin kuolleeksi

Poika oli ilmeisesti kuljeskellut etsimässä metalliroskaa, kun hän putosi onton betonipilarin sisään lauantaina eteläisessä Vietnamissa.

Pelastustyöntekijät yrittivät keskiviikkona nostaa betonipilaria, jonka sisälle 10-vuotias poika putosi lauantaina.

4.1. 16:52

Betonipilarin sisään pudonnut 10-vuotias poika julistettiin kuolleeksi keskiviikkona Vietnamissa Dong Thapin maakunnassa, kertoo uutistoimisto AFP.

Poika oli ollut loukussa onton pilarin sisällä neljä päivää. Hän putosi lauantaina rakennustyömaalla 35-metrisen pilarin sisään reiästä, joka oli halkaisijaltaan vain noin 25 senttimetriä. Poika oli ilmeisesti kuljeskellut etsimässä metalliroskaa.

Maakunnan apulaisjohtaja Doan Tan Buu sanoi keskiviikkona, että poika on kuollut.

”Hän on ollut loukkaantuneena ontossa pilarissa hyvin syvällä, eikä hänellä ole ollut tarpeeksi happea”, hän sanoi lehdistölle rakennustyömaalla AFP:n mukaan.

”Olimme asettaneet pojan pelastamisen etusijalle. Olosuhteiden vuoksi on kuitenkin mahdotonta, että hän olisi selvinnyt.”

Apulaisjohtajan mukaan poika julistettiin kuolleeksi sen jälkeen, kun lääketieteen asiantuntijoita oli kuultu asiasta.

Pelastajat pyrkivät nostamaan pojan ruumiin ylös hautaamista varten mahdollisimman pian, mutta Doan Tan Buun mukaan kyseessä on erittäin vaikea tehtävä.

Kyseessä on uuden sillan tukipilari, joka on upotettu syvälle maahan. Vielä alkuviikosta sadat ihmiset yrittivät pelastaa poikaa pilarin sisältä.

Pelastajat yrittivät pehmentää maaperää pilarin ympärillä, jotta saisivat vedettyä pilarin ylös. Kuiluun pumpattiin myös happea, mutta maanantaina kerrottiin, ettei poika enää vastannut pelastajille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat