Iran vapautti kiinniotetun iranilais­näyttelijän, ehti olla vangittuna liki kolme viikkoa

Taraneh Alidoosti otettiin kiinni viime kuun puolivälissä sen jälkeen kun hän oli julkaissut sosiaalisessa mediassa viestejä, joissa hän tuki mielenosoittajia ja näiden vaatimuksia.

Mielenosoituksien tukemisesta epäilty tunnettu iranilaisnäyttelijä Taraneh Alidoosti on päässyt vapaaksi takuita vastaan. Alidoosti kuvattuna maaliskuussa vuonna 2022.

4.1. 17:23

Mielenosoituksien tukemisesta epäilty tunnettu iranilaisnäyttelijä Taraneh Alidoosti, 38, on päässyt vapaaksi takuita vastaan, kertoi Iranin media keskiviikkona. Hän ehti olla vangittuna liki kolme viikkoa.

Alidoosti otettiin kiinni viime kuun puolivälissä sen jälkeen kun hän oli julkaissut sosiaalisessa mediassa viestejä, joissa hän tuki mielenosoittajia ja näiden vaatimuksia.

Lue lisää: Iran pidätti maan kenties tunnetuimman näyttelijän

Alidoosti tunnetaan ympäri maailmaa ohjaaja Asghar Farhadin elokuvista. Sadat elokuva-alan merkkihenkilöt ja ihmisoikeusjärjestöt ovat vaatineet hänen vapauttamistaan.

Iranin mielenosoitukset ovat jatkuneet syyskuusta lähtien. Kaksi ihmistä on teloitettu osallisuudestaan mielenosoituksiin ja toistakymmentä on saanut kuolemantuomion, jota ei ole vielä pantu toimeen.

Keskiviikkona Iranin media kertoi, että vallankumouskaartin jäsen oli ammuttu kotinsa edustalle tiistaina. Lauantaina puolestaan puolisotilaallisten basij-turvallisuusjoukkojen jäsen ammuttiin Semiromin kaupungissa mielenosoituksien aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat