The Guardian: Prinssi Harry kertoo prinssi Williamin väki­vallasta Meghania koskeneen riidan päätteeksi

”Hän tarttui minua kauluksesta repien kaulakoruni, ja hän tönäisi minut lattialle”, Harry väittää omaelämäkerrassaan.

Prinssi William ja prinssi Harry puolisoineen kohtasivat Windsorin linnalla kuningatar Elisabet II:n kuoltua viime syyskuussa.

5.1. 4:45

Britannian prinssi Harry kirjoittaa odotetussa kirjassaan, että hänen veljensä, prinssi William hyökkäsi riidan takia väkivaltaisesti hänen kimppuunsa. Asiasta kertoo brittilehti The Guardian, joka on saanut Harryn omaelämäkerran haltuunsa ennen sen maailmanlaajuista julkaisua ensi tiistaina.

Harry kertoo kirjassa veljesten välien tulehtumisesta hänen mentyä naimisiin Meghan Marklen kanssa vuonna 2018. Harry kirjoittaa, että välikohtauksessa hänen Lontoon-kodissaan vuonna 2019 William kutsui Meghania ”hankalaksi”, ”tylyksi” ja ”kitkaa aiheuttavaksi”, mikä Harryn mielestä vain toisti brittimedian väitteitä hänen amerikkalaisesta puolisostaan.

Harryn mukaan yhteenotto Williamin kanssa yltyi rajuimmaksi keittiössä.

”Hän tarttui minua kauluksesta repien kaulakoruni, ja hän tönäisi minut lattialle. Kaaduin koiran ruokakupin päälle. Se murtui selkäni alla ja palat viilsivät minua”, Harry kirjoittaa The Guardianin mukaan.

”Makasin siinä hetken pökerryksissä. Sitten nousin ylös ja käskin hänen häipyä.”

Harryn omaelämäkerran nimi on Varamies (alkuteos Spare). Se viittaa pikkuveljen rooliin kruununperimysjärjestyksessä edellä olevan isoveljen takana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat