Oleksandra ja Khrystyna saivat joululahjat torstaina Bahmutissa humanitaarisen avun organisaatiolta, joka toimitti lahjoja maanalaisissa turvakodeissa asuville lapsille.

Venäjän murjoma kansakunta viettää sotajoulua

Ukrainassa on vietetty ortodoksista joulua Venäjän hyökkäyksen varjossa.

Ortodoksista joulua vietetään vanhan juliaanisen kalenterin mukaan 7. tammikuuta. Monet ukrainalaiset ovat erityisesti tällä kertaa valinneet viettää joulua ennemmin 24. tai 25. joulukuuta, mutta myös tällä viikolla maassa on juhlittu joulua.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi välitti joulutervehdyksensä ukrainalaisille perjantaina.

”Tämä on harmonian ja perheen yhdessäolon juhla. Ja yhdessä olemme kaikki suurta ukrainalaista perhettä. Huolimatta siitä, missä olemme – kotona, töissä, taisteluhaudassa, tien päällä, Ukrainassa tai ulkomailla – perheemme on yhtenäisempi kuin koskaan”, sanoi Zelenskyi.

Lauantaina Ukrainan ortodoksisen kirkon metropoliitta Epifani I johti joulupalveluksen Kiovan luolaluostarissa eli Petšerskin lavrassa. Tilaisuuteen osallistui muun muassa sotilaita, ja luostarin sisäänkäynnillä oli poliisivartio ja passintarkastus, kertoo uutistoimisto AFP.

Aiemmin tällä viikolla Venäjän presidentti Vladimir Putin julisti ”tulitauon” joulun ajaksi. Tauon oli tarkoitus alkaa perjantaina kello 11 Suomen aikaa ja loppua lauantaina kello 23.

Taistelut ovat julistuksesta huolimatta jatkuneet jouluna kuten aiemminkin, raportoi muun muassa Britannian puolustusministeriö lauantaina. EU:n ulkopoliittinen johtaja Josep Borrell kutsui Putinin tulitaukoa epäuskottavaksi ja tekopyhäksi.

Joulukuusi Kiovan keskustassa, 5. tammikuuta.

Ukrainalaisiin perinteisiin pukuihin pukeutuneet lapset osallistuvat ortodoksiseen joulujuhlaan Lvivissä, 6. tammikuuta.

Ukrainalaiset sotilaat pitelevät pieniä kaura- ja ruiskimppuja Lvivin kaupungin tärkeimmässä jouluseremoniassa, 6. tammikuuta.

Naisia ortodoksisen jouluaaton jumalanpalveluksessa 6. tammikuuta. Kappeli on pystytetty entiseen asuinrakennukseen Volnovahan kaupungissa Donetskin alueella.

Sotilas kaataa vettä keittääkseen teetä tulitauon aikana rintama-alueella Kreminnassa, 6. tammikuuta.

Nunna joulujuhlassa Hersonin kaupungissa Ukrainassa, 6. tammikuuta.

Sotilaat osallistuvat Ukrainan asevoimien erikoispalvelukseen Pyhän Mikaelin katedraalissa ortodoksisten joulujuhlien vihkimisen yhteydessä Kiovassa, 6. tammikuuta.

Humanitaarisen avun organisaation UA ​​Futuren toimitusjohtaja ja perustaja Piotr Kaszuwar istuu pakettiautossaan Bahmutissa ja jakaa lahjoja maanalaisissa turvakodeissa asuville lapsille ennen ortodoksista joulua, 4. tammikuuta.

11-vuotias Volodymyr seisoo äitinsä vieressä avatessaan joululahjaansa, 4. tammikuuta Bahmutissa.

Humanitaarisen avun organisaation UA ​​Futuren toimitusjohtaja ja perustaja Piotr Kaszuwar antaa Tymurille joululahjan, Bahmutissa 4. tammikuuta.

Paikalliset asukkaat kokoontuvat joulupöydän ääreen tarjoilemaan pieniä kakkuja ja hedelmiä humanitaarisessa avustuskeskuksessa Bahmutissa, 6. tammikuuta.

Paikallinen asukas katsoo matkapuhelintaan, kun hän ja muut lepäävät humanitaarisessa avustuskeskuksessa Bahmutissa, 6.tammikuuta.

Myyjät palvelevat asiakkaita tilapäisillä markkinoilla Bahmutissa ennen ortodoksista joulua, 4. tammikuuta.

Paikallinen asukas Vera Barda, 74, seisoo tyttärentytärtänsä talossa sijaitsevan kappelin ulkopuolella ortodoksisen jouluaaton jumalanpalveluksen aikana Volnovahan kaupungissa, 6.tammikuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat