Rahtialus jäi jumiin Suezin kanavassa

Marinetraffic-palvelun mukaan rahtialus seilaa Marshallsaarten lipun alla. Alus oli jumissa arviolta puolitoista tuntia.

Rahtialus M/V Glory lähti Tšornomorskin kaupungin satamasta Ukrainassa 7. elokuuta 2022.

9.1. 10:09 | Päivitetty 9.1. 11:53

Rahtialus M/V Glory jäi maanantaiaamuna jumiin Suezin kanavassa lähellä Al-Qantaran kaupunkia Koillis-Egyptissä, laivanselvittäjä Leth Agencies kertoi Twitterissä. Asiasta raportoivat myös muiden muassa uutistoimistot Reuters ja AFP.

Hinausalukset saivat irrotettua aluksen noin puolessatoista tunnissa. Marinetraffic-palvelun mukaan rahtialus seilaa Marshallsaarten lipun alla, Reuters kertoo.

Alus lähti 25. joulukuuta Ukrainan Tšornomorskin kaupungista kohti Kiinaa. Lastina sillä on viljaa.

Kanavaviranomaisen mukaan tilanne ei vaikuttanut liikenteeseen Suezin kanavassa. Viranomainen kertoi, että rahtialukseen tuli ”odottamaton tekninen vika” ja se hinattiin korjaukseen.

Leth Agencies kirjoitti Twitterissä, että onnettomuudesta aiheutui vain vähäisiä myöhästymisiä. Suezin kanava on yksi vilkkaimmista vesireiteistä ja lyhin laivareitti Euroopasta Aasiaan.

Vuonna 2021 Ever Given -rahtialus jäi jumiin kanavaan ja tukki liikennettä kuuden päivän ajan ennen kuin se saatiin irrotettua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat