Tuhansia lentoja myöhästyi tietokone­­järjestelmän häiriön takia

Yhdysvaltain ilmailuvirasto määräsi keskiviikkona maan sisäisen lento­liikenteen pysähdyksiin määräajaksi. Häiriö tietokonejärjestelmässä vaikutti tuhansiin lentoihin.

Saapuvia lentoja Denverin kansainvälisellä lentoasemalla keskiviikkona. Kuva on välitetty uutistoimisto Reutersille sosiaalisesta mediasta.

11.1. 14:00 | Päivitetty 11.1. 15:59

Satoja lentoja eri puolilla Yhdysvaltoja peruttiin ja jopa yli 4 000 viivästyi ilmailuhallinnon tietokonejärjestelmässä ilmenneen häiriön vuoksi, kertovat muun muassa NBC News sekä uutistoimistot Reuters ja AFP.

Häiriö havaittiin varhain aamulla paikallista aikaa. Yhdysvaltain ilmailuvirasto (FAA) määräsi maan sisäisen lentoliikenteen pysähdyksiin määräajaksi. Kolmen jälkeen iltapäivällä Suomen aikaa se tiedotti, että muutamilla lentokentillä koneet saivat jo nousta ilmaan ruuhkautumisen vuoksi.

Lentoliikenne alkoi palautua normaaliksi noin neljältä, kun FAA salli sen jatkumisen.

Valkoisen talon tiedottaja Karine Jean-Pierre kertoi viestipalvelu Twitterissä, että häiriössä ei ole saatu viitteitä kyberiskusta. FAA:n mukaan häiriö ei vaikuttanut lentojen laskeutumisen turvallisuuteen.

Ongelman syytä selvitetään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat