New Yorkin republikaanit vaativat elämäntarinastaan valehdelleen Santosin eroa

New Yorkin Nassaun piirikunnan republikaaniedustajat vaativat keskiviikkona taustoistaan laajasti valehdelleen George Santosin eroa kongressista.

Nassaun piirikunnan republikaanit vaativat keskiviikkona laajasti taustoistaan valehdelleen George Santosin eroa Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneesta.

11.1. 19:36

New Yorkin Nassaun piirikunnan republikaanit vaativat taustoistaan laajasti valehdelleen edustajainhuoneen republikaanijäsenen George Santosin eroa kongressista. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Vaatimus esitettiin tiedotustilaisuudessa keskiviikkona kaksi päivää sen jälkeen, kun puoluepoliittisesti riippumaton tarkkailijaryhmä syytti Santosia vaalikampanjan rahoituslakien rikkomisesta liittovaltion vaaliviranomaiselle.

Reutersin mukaan Santos vastasi vaatimukseen välittömästi ja kertoi toimittajille kongressitalolla kieltäytyvänsä eroamasta.

Viikonloppuna edustajainhuoneen puhemieheksi dramaattisen 15 kierrosta kestäneen äänestysruljanssin jälkeen valittu republikaanien Kevin McCarthy kuitenkin sanoi Reutersin mukaan, ettei Santos tule saamaan paikkoja missään merkittävissä komiteoissa.

Edustajainhuoneen jäsen George Santos on myöntänyt valehdelleensa.

Jo ennen vaatimuksen virallista esittämistä yhdysvaltalaiselle verkkolehti Politicolle sen sisällöstä nimettömänä kertonut lähde sanoi republikaanien vaativan Santosin eroa parantaakseen puolueen julkisuuskuvaa seuraavia vaaleja silmällä pitäen.

Nassau, eli New Yorkin kolmas edustajainhuoneen vaalipiiri on niin kutsuttu ”swing seat”, jonka paikan voittavat joskus republikaanit, joskus demokraatit.

Marraskuussa Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneeseen valittu Santos on myöntänyt valehdelleensa lähes koko elämäntarinastaan.

Joulukuussa kävi ilmi, että tämä oli valehdellut muun muassa työhistoriastaan, koulutuksestaan, avioliitostaan, etnisyydestään, perhetaustastaan ja omistuksistaan. Santos muun muassa väitti olevansa juutalainen, holokaustista selvinneiden ukrainalaisten jälkeläinen ja äitinsä kuolleen syyskuun 11. päivän terroristi-iskuissa.

Myöhemmin Santos väitti sanoneensa olevan vain jew-ish, joka kääntyy suomeksi ”juutalaisehko”. Englanninkielinen sana juutalaiselle on Jewish.

Santosin äiti taas kuoli The Washington Post -sanomalehden mukaan vuonna 2016.

Santos valehteli myös opinnoistaan New Yorkin yliopistossa ja Baruch Collegessa, vaikkei kummallakaan oppilaitoksella ole hänestä minkäänlaisia rekisteritietoja.

Työpaikoikseen Santos väitti Goldman Sachsin ja Citigroupin, mutta myönsi myöhemmin työskennelleensä vain niiden alihankkijoille.

Lue lisää: Kongressiin valittu republikaani myönsi valehdelleensa koulutuksestaan, työpaikoistaan, juutalaisuudestaan, omistuksistaan ja avioliitostaan

Valheiden lisäksi Santosista on aloitettu kaksi rikostutkintaa, jotka koskevat mahdollisia rikoksia raha-asioissa ja valehtelua tämän vaalikampanjan aikana.

Hän on kertonut lainanneensa konsulttiyritykseltään kampanjalleen 700 000 dollaria. Rahojen alkuperä on kuitenkin arvoitus, sillä Santosin tunnettu varallisuus ei täsmää vaalilainan kanssa.

Edustajainhuoneen enemmistöjohtaja, republikaanipuolueen Steve Scalise kertoi tiistaina puolueen tutkivan asiaa.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat