Presidentti Bidenin avustajat löysivät lisää salaisia asiakirjoja

Oikeusministeriö ei ole vielä kommentoinut tietoja uusista asiakirjalöydöksistä.

Joe Bidenin varapresidenttikauden salaisia asiakirjoja on löytynyt lisää.

12.1. 4:02

Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin avustajat ovat löytäneet lisää salaiseksi luokiteltuja asiakirjoja, anonyymiksi jäänyt lähde kertoi keskiviikkona. Asiasta uutisoi muun muassa The New York Times.

Sen jälkeen kun Bidenin juristit löysivät marraskuun alussa presidentin entisestä yksityisestä toimistosta Washingtonista salaiseksi luokiteltuja asiakirjoja, Bidenin avustajat ryhtyivät selvittämään, voisiko niitä löytyä lisää muista paikoista.

Kyseiset asiakirjat, joita oli yhteensä 12 kappaletta ja joista osa oli luokiteltu huippusalaisiksi, olivat peräisin Bidenin varapresidenttikaudelta Barack Obaman hallinnon ajalta.

Nyt avustajat ovat löytäneet toisesta paikasta lisää salaisia asiakirjoja. Mistä ja mitä asiakirjoja on löydetty, on vielä epäselvää.

Yhdysvaltain hallinnon sääntöjen mukaan salaiset asiakirjat on säilytettävä erityisissä turvatuissa paikoissa, jotta vältyttäisiin riskiltä, että salaiset tiedot päätyvät väärien henkilöiden nähtäville. Presidenttikauden päättymisen jälkeen kaikki asiakirjat, niin salatut kuin muutkin aineistot, tulee luovuttaa kansallisarkistolle.

Oikeusministeriö alkoi marraskuun jälkeen selvittää, kuinka asiassa edetään. Yhdysvaltojen oikeusministeri on nimittänyt liittovaltion syyttäjän käymään läpi asiakirjat. Myös FBI tutkii tapausta.

Oikeusministeriö ei ole vielä kommentoinut tietoja uusista asiakirjalöydöksistä.

Asia on kiusallinen presidentti Bidenille, joka on syyttänyt entistä presidenttiä Donald Trumpia tämän haalittua salaisia asiakirjoja Mar-a-Lagon kartanoonsa Floridassa virkakautensa päättymisen jälkeen.

Republikaanisen puolueen edustajat ovat jo syyttäneet Bidenia tekopyhyydestä.

Biden luovutti marraskuun alussa löydetyt asiakirjat kansallisarkistolle.

Lue lisää: CNN: Bidenin yksityisestä toimistosta löytyneet salaiset asia­kirjat sisälsivät tiedustelu­tietoa Ukrainasta ja Britanniasta

Lue lisää: WP: Trumpin kartanosta taka­varikoidut asia­kirjat sisälsivät salaisia tietoja Iranista ja Kiinasta

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat