Rajuilmat jatkuvat Kaliforniassa, kuolonuhreja lähes 20

Sademäärät ovat olleet paikoin suurimpia 150 vuoteen.

Joet tulvivat Sacramentossa Kaliforniassa.

12.1. 5:52

Yhdysvalloissa Kalifornian osavaltion poikkeuksellisen voimakas talvimyrskyjen sarja jatkuu. Keskiviikkona Kalifornian rannikolla pyörivä sykloni on tuonut lisää rankkasateita jo ennestään likimärkään osavaltioon lisäten tulvien ja maanvyöryjen vaaraa.

Kaikkiaan ainakin jo 18 ihmistä on kuollut uudestavuodesta lähtien jatkuneissa rajuilmoissa. Paikoin sademäärät ovat olleet suurimpia osavaltion historiassa 150 vuoteen.

Los Angeles Timesin mukaan 18. vahvistettu kuolonuhri oli Sonoman piirikunnasta veteen uponneesta autosta kuolleena löytynyt kuljettaja. Tulvavesien aiemmin mukanaan viemä viisivuotias poika oli yhä kateissa keskiviikkona San Luis Obispossa.

Talvimyrskyt kuuluvat vuodenaikaan Kaliforniassa, joka saa suuren osan vuotuisista sademääristään näihin aikoihin. Tämänkertainen myrskysarja on kuitenkin omaa luokkaansa.

Tappavat rajuilmat ovat synkentäneet perinteistä mielikuvaa Kaliforniasta leudon ja aurinkoisen sään osavaltiona.

”Soittelen aina ystävilleni Floridassa silloin, kun he ovat kärsineet hurrikaaneista. Nyt he soittelevat minulle”, kommentoi koiraansa ulkoiluttanut Alan Vidunas LA Timesille pahoja vaurioita kärsineessä Capitolan pikkukaupungissa rannikolla.

Voimakkaimpia sateita ennustetaan lähipäivinä osavaltion luoteisosiin. Tulvavaroitus on yhä annettu suureen osaan osavaltion pohjoisosia.

Keskiviikkona yli 50 000 asiakasta oli vailla sähköä Kaliforniassa.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat