Uutta tietoa opettajaansa ampuneen 6-vuotiaan tapauksesta – reppu tutkittiin aseen varalta, mutta mitään ei löytynyt

Newport Newsin kaupungin poliisin mukaan poika toi äitinsä aseen kouluun repussaan. Koulussa sitä ei kuitenkaan löydetty, vaikka pojan reppu tutkittiin.

Newport Newsin kaupungissa järkytyttiin tapauksesta, jossa 6-vuotiasta epäillään opettajansa ampumisesta.

14.1. 3:56 | Päivitetty 14.1. 9:20

Yhdysvaltojen Virginiassa järkytyttiin viime viikolla, kun 6-vuotias poika toi aseen kouluun ja haavoitti sillä opettajaansa. Poliisi epäilee poikaa 25-vuotiaan opettajansa ampumisesta Newport Newsin kaupungissa.

The Guardianin mukaan paikallinen poliisi on nyt kertonut, että koulussa oltiin tietoisia siitä, että pojalla saattoi olla ase.

Poliisin mukaan koulun työntekijä oli huomannut mahdollisen aseen ennen ampumista, mutta asiasta ei ilmoitettu poliisille. Brittilehden mukaan pojan reppu tutkittiin sen jälkeen, kun mahdollisesta aseesta saatiin vihiä, mutta mitään ei löydetty. Koulun edustaja ei ole kommentoinut asiaa.

Poliisin mukaan poika kuitenkin toi aseen kouluun repussaan. Toistaiseksi on epäselvää, missä ase oli sillä välin, kun pojan reppu tutkittiin.

The Guardianin mukaan ampumavälikohtaus tapahtui, kun 25-vuotias naisopettaja opetti luokkaansa. Viranomaisten mukaan ampumista ei edeltänyt kamppailu.

Opettaja sai välikohtauksessa hengenvaarallisia vammoja, mutta hänen tilansa on vakaa. 6-vuotias poika on paikallisen poliisin mukaan tällä hetkellä hoitolaitoksessa.

Poika sijoitettiin kiireellisesti ampumisen jälkeen, kertoo poliisipäällikkö Steve Drew. Välikohtauksessa käytetty ase oli poliisipäällikön mukaan pojan äidin laillisesti omistama. Epäselvää on, miten lapsi pääsi käsiksi aseeseen.

Virginian lain mukaan ladatun aseen jättäminen alle 14-vuotiaan ulottuville on rikos.

Torstaina Newport Newsin koululautakunta ilmoitti, että kaupungin kaikkiin kouluihin asennetaan metallinpaljastimet.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat