Viranomaiset avasivat ilmayhteyden Machu Picchuun – lentokenttä suljettiin mielen­osoitusten takia

Perun epävakaa tilanne on jatkunut jo viikkoja.

Poliisit vartioivat Cuscon kansainvälistä lentoasemaa aiemmin tällä viikolla.

15.1. 3:20

Etelä-Amerikassa Perussa viranomaiset avasivat jälleen lauantaina Cuscon lentoaseman, josta on yhteys turistien suosimaan inkakaupunki Machu Picchuun. Lentoaseman toiminta suljettiin jo toistamiseen torstaina ennalta­ehkäisevästi mielen­osoitusten takia.

Cuscon lentoasema on liikenteeltään Perun toiseksi vilkkain. Joulukuussa sen toiminta keskeytettiin viideksi päiväksi mielen­osoitusten vuoksi.

Perussa valtakunnalliset mielenosoitukset uutta presidenttiä Dina Boluartea vastaan ovat jatkuneet jo viikkokausia. Syrjäytetyn presidentin Pedro Castillon tukijat ovat osoittaneet mieltään ja tukkineet teitä joulukuusta asti vaatien uusia vaaleja ja Boluarten eroa.

Paikallista aikaa lauantaina tiesulkuja oli eri puolilla maata jo sata, ja niistä suuri osa keskittyi pääkaupunki Limaan.

Lue lisää: Perun tunnetuin turisti­nähtävyys Machu Picchu suljettiin mielenosoitusten vuoksi

Ajoittain mielenosoitukset ovat yltyneet väkivaltaisiksi. Yli 40 ihmisen tiedetään kuolleen ja satojen loukkaantuneen mielenosoittajien ja turvajoukkojen yhteenotoissa.

Perun poliittinen tilanne on ollut erittäin epävakaa viime vuosina. Boluarte on maan kuudes presidentti viiden vuoden aikana. Boluarte on vakuuttanut, ettei hän ole eroamassa.

Syrjäytetystä Castillosta on meneillään useita tutkintoja, ja häntä syytetään kapinoinnista. Castillo on vangittuna.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat