Yhdysvaltojen R’Bonney Gabriel on uusi Miss Universum – Suomen Petra Hämäläisen kisa katkesi kesken finaalin

Uusi Miss Universum valittiin New Orleansissa.

Yhdysvaltojen R’Bonney Gabriel valittiin Miss Universumiksi.

15.1. 6:05

Historian 71. Miss Universum kruunattiin varhain sunnuntaina Suomen aikaa New Orleansissa Louisianassa. Mukana kisassa oli 84 kilpailijaa, joista kärkikolmikkoon ylsivät Dominikaanisen tasavallan Andreína Martínez, Yhdysvaltojen R'Bonney Gabriel ja Venezuelan Amanda Dudamel.

Lopulta voiton vei Yhdysvaltojen R’Bonney Gabriel. Toiseksi perintöprinsessaksi kruunattiin Martínez ja ensimmäisen perintöprinsessan kruunun sai Dudamel.

Myös Suomea edustanut hallitseva Miss Suomi Petra Hämäläinen nähtiin finaalilähetyksessä, mutta hän putosi kisasta ennen kilpailun finaalikierrosta. Viimeiselle kierrokselle valittiin 16 maata, joiden mukaan Suomi ei mahtunut.

Miss Suomi Petra Hämäläinen (vas.) esittäytyi finaalilähetyksessä vaaleanpunaisessa, kimaltavassa asussa.

Myös jo ennen finaalia paljon keskustelua aiheuttaneet Ukrainan ja Venäjän edustaja putosivat kilpailusta ennen sen viimeistä kierrosta.

Ukrainan Viktoria Apanasenko sai yleisöltä kuuluvat suosionosoitukset, kun hän nousi lavalle ja esitteli itsensä. Venäjän Anna Linnikova sen sijaan kirvoitti yleisöltä buuausta ja äänekästä vihellystä.

Myös sosiaalisessa mediassa Linnikova sai kylmää kyytiä. Moni ihmetteli muun muassa Twitterissä miksi Venäjä oli otettu mukaan kilpailuun, vaikka maa on suljettu ulos suurimmasta osasta kansainvälisistä tapahtumista.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat