Matkustaja­kone putosi Nepalissa, Tassin mukaan kaikki koneessa olleet kuolleet

Lentokone putosi Nepalin toiseksi suurimman kaupungin Pokharan lentokentän lähellä olevaan solaan, jonka pohjalla virtaa Setijoki. Koneen kyydissä oli viranomaisten mukaan 72 ihmistä.

15.1. 8:31 | Päivitetty 15.1. 15:09

Ainakin 68 ihmistä on kuollut Nepalissa matkustajakoneen pudottua sunnuntaina, kertovat paikalliset viranomaiset uutistoimisto Reutersin mukaan. Nepalilaisen Yeti Airlines -lentoyhtiön koneen kyydissä oli viranomaisten mukaan 72 ihmistä.

Turmasta kertovat muun muassa uutistoimistot Reuters ja AFP. Tarkasta uhriluvusta liikkuu eri uutislähteissä eriäviä tietoja, ja esimerkiksi AFP kertoo 67:stä kuolleesta. Venäläisen Tassin tietojen mukaan kaikki 72 koneessa ollutta ovat kuolleet.

Lentokone putosi Nepalin keskiosissa sijaitsevan Pokharan kaupungin lentokentän lähellä olevaan solaan, jonka pohjalla virtaa Setijoki. Pokhara on Nepalin toiseksi suurin kaupunki, joka sijaitsee noin 200 kilometriä maan pääkaupungista Katmandusta länteen.

Kone oli matkalla Pokharaan Katmandusta.

Paikalliset lentoviranomaiset kertoivat, että kone oli syöksynyt maahan hieman sen jälkeen, kun se oli ollut Setijoen solan kohdalla yhteydessä Pokharan lentokenttään kello 10.50 paikallista aikaa eli Suomen aikaa kello 7.05.

Nepalin lentoviranomaisen edustaja Jagannath Niroula kertoi aamupäivällä Suomen aikaa Reutersille, että sadat pelastustyöntekijät etsivät uhreja rinteestä, jossa lentokone syöksyi maahan. Paikallisten viranomaisten mukaan pelastustyöntekijöiden on ollut vaikea päästä turmapaikalle.

Reutersin haastatteleman asukkaan Arun Tamun mukaan puolet lentokoneen hylystä on mäenrinteessä, kun taas puolet on pudonnut solaan.

Viranomainen kertoi noin kolmelta Suomen aikaa uutistoimisto Reutersille, että pelastustyöt on keskeytetty pimeyden takia. Neljä ihmistä on Reutersin mukaan vielä löytämättä. Pelastustyöt jatkuvat maanantaina.

Yeti Airlines -lentoyhtiön edustaja Sudarshan Bartaula kertoi, että koneen kyydissä oli 68 matkustajaa ja neljä miehistön jäsentä.

Bartaulan mukaan kyydissä oli myös yhteensä 15 vieraan maan kansalaista: yksi Argentiinan, yksi Australian, kaksi Etelä-Korean, viisi Intian, yksi Irlannin, yksi Ranskan ja neljä Venäjän kansalaista. Koneessa kerrotaan olleen myös kaksi pikkulasta.

Nepalin ilmailuteollisuus on kasvanut viime vuosina. Köyhässä maassa ilmailun turvallisuus on kuitenkin ollut huonoa riittämättömän koulutuksen ja huollon vuoksi.

Euroopan unioni on kieltänyt turvallisuushuolien vuoksi kaikkien nepalilaisten lentoyhtiöiden pääsyn EU:n ilmatilaan.

Matkustajalentokone putosi Nepalissa sunnuntaina. Kyydissä oli 72 ihmistä. Ihmiset kerääntyivät koneen luokse Pokharassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat