Lentoturmassa kuolleita löydetty 70, etsinnät jatkuvat tiistaina

Nepalin sunnuntainen lentoturma on vaatinut ainakin 70 kuolonuhria. Vielä kadoksissa olevien etsinnät jatkuvat tiistaina.

16.1. 9:02 | Päivitetty 16.1. 15:57

Nepalissa sunnuntaina pudonneessa lentokoneessa oli yhteensä 72 matkustajaa ja miehistön jäsentä, joista 70 on löytynyt jo kuolleena.

Uutistoimisto Reuters kertoo, että pelastustöiden johtokeskuksessa Katmandun lentokentällä toimivan viranomaisen Navin Acharyan mukaan maanantain aikana onnistuttiin löytämään kahden ihmisen ruumiit.

Acharya kertoi, että etsintä- ja pelastusoperaatio jouduttiin keskeyttämään maanantaina pimeyden takia. Vielä kadoksissa olevien kahden ihmisen etsinnät jatkuvat tiistaina.

Viranomaisten mukaan mahdollisuudet löytää eloonjääneitä ovat olemattomat.

”Rukoilemme ihmettä, mutta toivo löytää eloonjääneitä on nolla”, viranomainen Tek Bahadur KC kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Koneessa olleista suurin osa eli 57 oli nepalilaisia. Muiden maiden kansalaisia oli 15.

Viranomaisten mukaan kuolonuhrien ruumiit luovutetaan perheille tunnistamisen ja tutkinnan jälkeen.

Katmandusta lähtenyt lentokone putosi Nepalin keskiosissa sijaitsevan Pokharan kaupungin lentokentän lähellä olevaan solaan. Kone oli matkalla Pokharaan. Turmakone oli ATR 72 -merkkinen, ja sitä operoi Yeti Airlines.

Brittiläisen yleisradioyhtiön BBC:n mukaan onnettomuuden syy ei ole vielä selvillä. Reuters uutisoi, että sää oli onnettomuushetkellä selkeä.

AFP kertoo, että sosiaalisessa mediassa julkaistussa videossa näkyy, kuinka Pokharan lentokenttää lähestyessään kone kallistui äkisti ja jyrkästi vasemmalle. Tämän jälkeen kuului kova räjähdys.

Pelastajat löysivät maanantaina koneen mustat laatikot eli ohjaamon ääni- ja lentotietojen tallentimen. Löytö voi valaista onnettomuuden syitä.

Nepal on julistanut maanantain kansalliseksi surupäiväksi sekä asettanut tutkimusryhmän tutkimaan turmaa ja ehdottamaan toimia, joilla vastaavat onnettomuudet voitaisiin välttää tulevaisuudessa, kertoo Reuters.

Kyseessä oli AFP:n mukaan Nepalin vakavin lentoturma sitten vuoden 1992. Vuoristoisessa Nepalissa on kuollut lähes 350 ihmistä lentokone- tai helikopterionnettomuuksissa vuoden 2000 jälkeen.

Oikaisu 17. tammikuuta kello 15.02: Jutussa esiintyi ristiriitaisia tietoja kadoksissa olevien määrästä. Jutun julkaisun aikaan maanantaina kadoksissa oli kaksi eikä neljä ihmistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat