Italian etsityin rikollinen pidätettiin: mafia­johtaja Matteo Messina Denaro pakoili virka­valtaa 30 vuotta

Italian etsityin rikollinen Matteo Messina Denaro oli yksi Cosa Nostran johtajista. Hänet on tuomittu elinkautiseen vankeusrangaistukseen.

Vasemmalla kuva Matteo Messina Denarosta nuorempana. Oikealla Italian poliisin tekemä tunnistuskuva Denarosta.

16.1. 10:44 | Päivitetty 16.1. 13:00

Italian poliisi on pidättänyt Cosa Nostra -rikollisryhmän johtajan Matteo Messina Denaron, kertoo italialainen uutistoimisto Ansa.

Denaro pakoili virkavaltaa 30 vuoden ajan. Hänet pidättivät Italian karabinieerien erikoisryhmän jäsenet Palermossa. Denaro oli Italian etsityin rikollinen, ja hänestä oli annettu myös Europolin etsintäkuulutus.

Karabinieerien edustajan Pasquale Angelosanton mukaan Denaro oli pidätyshetkellä yksityisessä hoitoklinikassa Palermossa.

Europolin etsintäkuulutuksen mukaan hän on syyllistynyt useisiin raakoihin murhiin ja aserikoksiin.

Denaro tuomittiin poissaolevana elinkautiseen vankeus­rangaistukseen vuonna 1992 tehdyistä mafianvastaisten syyttäjien Giovanni Falconen ja Paolo Borsellinon murhista.

Denaroa uhkaa lisäksi toinen elinkautinen vankeusrangaistus osallisuudesta kymmenen ihmisen hengen vaatineisiin pommi-iskuihin, jotka tehtiin Roomassa, Milanossa ja Firenzessä vuonna 1993.

Yksi Denaron uhreista oli viranomaisten kanssa yhteistyöhön ryhtyneen entisen mafian jäsenen Santino Di Matteon 12-vuotias poika. Pikkulapsi kidnapattiin vuonna 1993, ja mafian jäsenet pitivät häntä hallussaan yli 700 päivää, joiden aikana häntä muun muassa kidutettiin. Lopulta lapsi kuristettiin ja ruumis hävitettiin.

Lue lisää: Sisilian mafian johtaja sai uuden elinkautisen, vaikka on ollut pakosalla lähes 30 vuotta

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat