Omaisuutta taka­varikoitu yli 3,6 miljoonan euron edestä ihmis­kaupasta epäillyn Andrew Taten tapauksessa

Potkunyrkkeilijä ja sosiaalisen median vaikuttaja Andrew Tate istuu parhaillaan tutkintavankeudessa.

Andrew Tate ja hänen veljensä Tristan Tate kuvattuna poliisien saattamana Romaniassa 10. tammikuuta.

16.1. 16:56

Romanian viranomaiset ovat takavarikoineet omaisuutta sosiaalisen median vaikuttajaan Andrew Tateen liittyvässä rikostutkinnassa yli 3,6 miljoonan euron arvosta.

Tutkinnan etenemisestä ovat kirjoittaneet muun muassa brittiläinen yleisradioyhtiö BBC ja uutistoimisto Reuters.

Entinen potkunyrkkeilijä Tate, hänen veljensä Tristan Tate sekä kaksi muuta pidätettiin joulukuun lopussa epäiltyinä muun muassa ihmiskaupasta. Sosiaalisen median vaikuttajanakin tunnetuksi tullut Tate istuu parhaillaan 30 päivän tutkintavankeudessa.

Viikonloppuna Bukarestin alueelta takavarikoitiin luksusautoja. Ratsioiden kohteena ovat olleet myös useat kiinteistöt, kuten hiljattain kunnostettu huvila Karpaattien alueella.

Aikaa syytteiden nostamiselle tai riittävien lisätodisteiden löytämiselle pidätyksen jatkamiseksi on alle kaksi viikkoa.

BBC tulkitseekin, että ratsiat uusissa paikoissa ovat merkki siitä, että viranomaiset laajentavat todisteiden etsintää.

Tatea epäillään ihmiskaupasta, raiskauksesta ja järjestäytyneen rikollisryhmän perustamisesta.

Syyttäjä kertoi viranomaisten uskovan, että Taten veljekset ja kaksi romanialaista epäiltyä ovat perustaneet järjestäytyneen rikollisen ryhmän, joka on värvännyt, majoittanut ja hyväksikäyttänyt naisia.

Epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä väärinkäytöksiin ja riitauttaneet 30 päivän pidätysmääräyksensä. Bukarestin muutoksen­haku­tuomio­istuin hylkäsi kuitenkin haasteen viime viikolla.

Viranomaiset kertovat löytäneensä kuusi naista, joita Taten veljesten epäillään käyttäneen seksuaalisesti hyväkseen.

Syyttäjän lausunnon mukaan epäillyt olivat esittäneet tuntevansa rakkautta uhreja kohtaan ja olevansa kiinnostuneita avio- tai avoliitosta.

BBC:n mukaan viime viikolla kaksi naisista kiisti, että Taten veljekset olisivat kohdelleet heitä huonosti.

Viime viikolla romanialaiset viranomaiset takavarikoivat loistoautoja ja kiinteistöjä ja huoneistoja, jotka olivat kuuluneet epäillyille. Takavarikoinnilla haluttiin estää omaisuuden myynti tai kätkeminen.

Romanian viranomaiset ovat sanoneet takavarikoineensa tavaroita ja rahaa 18 miljoonan leun arvosta, Reuters kertoi sunnuntaina. Summa vastaa yli 3,6:ta miljoonaa euroa.

Viranomaiset ovat takavarikoineet tapausta tutkiessaan myös ainakin kelloja ja käteistä eri valuutoissa.

Takavarikoidun omaisuuden joukossa on useita autoja.

Andrew Tate on tunnettu naisvihamielisistä kommenteistaan. Yhdellä sosiaalisen median videoistaan Tate selittää, että #metoo-aikakausi oli yksi syy, miksi hän muutti Romaniaan vuonna 2017. Hän esitti pitävänsä ajatuksesta, että voi tehdä, mitä haluaa.

Laura Stefan, lakiasiantuntija ja merkittävä korruptionvastainen kampanjoija, ei asiaa ihmettele. BBC:n mukaan hän sanoo, että Romanialla on vakava ongelma ihmiskaupan kanssa. Hänen mielestään Romanian viranomaiset ovat kuitenkin ymmärtäneet, että asiaan on puututtava.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat