Poliisin epäillään syyllistyneen lukuisiin seksuaali­rikoksiin – myöntänyt 49 syyte­kohtaa

Rikosten laajuus ja julmuus ja se, että poliisi käytti ammattiaan törkeällä tavalla hyväksi, on aiheuttanut järkytystä Britanniassa.

Rikostutkija Iain Moor puhui medialle Southwark Crownin tuomioistuimen edessä.

16.1. 20:14

Suur-Lontoon poliisitoimessa työskennellyt poliisi on myöntänyt syyllisyytensä 49 syytekohtaan, jotka liittyvät pääosin epäiltyihin raiskauksiin ja seksuaalirikoksiin, kertovat brittiviestimet. Vanhimmat rikokset yltävät 20 vuoden taakse.

Poliisi oli työssään vastuussa kansanedustajien ja diplomaattien turvallisuudesta.

The Guardianin mukaan rikosten määrä tekisi poliisista yhden pahimmista seksuaalirikollisista nykyajan rikosoikeudellisessa historiassa.

Britannian yleisradio BBC kertoo, että poliisi tapasi uhrejaan muun muassa verkon treffisovelluksissa. Hän käytti poliisin ammattiaan hyväksi saadakseen uhrien luottamuksen.

Hän kontrolloi ja hyväksikäytti uhrejaan ja painosti heitä vastenmielisiin tekoihin. Joitakin uhreja hän raiskasi useaan otteeseen vuosien varrella niin, että heille jäi fyysisiä vammoja. Yhden uhreistaan hän pakotti säännöllisesti pikkuruiseen komeroon, josta hän pääsi pois vain poliisin luvalla, BBC kertoo.

Poliisi on kotoisin Stevenagen kaupungista, joka sijaitsee Hertfordshiren kreivikunnassa. Hän teki suurimman osan rikoksista kyseisessä reilun miljoonan asukkaan kreivikunnassa.

”Rikosten yksityiskohdat ovat järkyttäviä”, totesi tapauksen rikostutkija Iain Moor medialle Southwark Crownin tuomioistuimen edessä.

Hän uskoo, että uhreja löytyy vielä lisää.

Rikosten laajuus ja julmuus ja se, että poliisi käytti ammattiaan törkeällä tavalla hyväksi, on aiheuttanut järkytystä Britanniassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat