Pidätetyn mafiajohtajan asunnosta löytyi kalliita hajuvesiä ja luksus­vaatteita

Sisilian poliisi on eristänyt asunnon, jossa Matteo Messina Denaro piileskeli ennen pidätystään. Asunnosta löydettiin luksustuotteita.

Sisilian poliisi vahtii pääsyä asuntoon, jossa Matteo Messina Denaro piileskeli.

17.1. 14:53

Italian Sisiliassa poliisi on raporttien mukaan eristänyt asunnon, jossa yli 30 vuotta virkavaltaa vältellyt mafiajohtaja Matteo Messina Denaro piileskeli ennen pidätystään. Asiasta kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters.

Uutistoimistojen mukaan asunnosta löydettiin tiistaina kalliita vaatteita ja hajuvesiä muttei aseita.

Asunto on osa vaatimatonta rakennusta Campobello di Mazaran kaupungissa Sisilian länsiosassa, lähellä Denaron kotikaupunkia Castelvetranoa.

Maanantaina Palermossa yksityissairaalassa kiinni otettu Denaro on tunnettu mieltymyksestään luksustuotteisiin. Poliisi sanoi, että Denaro piti kädessään pidätyksensä aikaan 35 000 euron arvoista kelloa.

Tutkijat uskovat, että Denaro kuljetettiin maanantaina Campobello di Mazarasta Palermoon sairaalaan syöpähoitoa varten.

Italian median mukaan Denaro on siirretty Sisiliasta pidätyksen jälkeen Keski-Italian itärannikolle Abruzzon alueelle, mutta on epävarmaa, missä häntä pidetään.

Denaro tuomittiin poissaolevana elinkautiseen vankeus­rangaistukseen vuonna 1992 tehdyistä mafianvastaisten syyttäjien Giovanni Falconen ja Paolo Borsellinon murhista.

Denaro on syyttäjien mukaan sairaudestaan huolimatta tarpeeksi hyvässä kunnossa vankilaa varten, missä syöpähoitoja jatketaan, Reuters kertoo.

Ennen pidätystään Denaro oli Italian etsityin rikollinen, ja hänestä oli annettu myös Europolin etsintäkuulutus.

Europolin etsintäkuulutuksen mukaan hän on syyllistynyt useisiin raakoihin murhiin ja aserikoksiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat