Meduza: Moskovalaiset muistivat Dnipron kerrostalo­iskun uhreja

Ukrainalaisen runoilijan Lesja Ukrajinkan muistomerkin eteen oli asetettu kukkia, leluja ja kuva Dnipron tuhoutuneesta kerrostalosta.

Moskovalaiset muistivat Dnipron kerrostaloiskun uhreja ukrainalaisen runoilijan Lesja Ukrajinkan muistomerkillä.

17.1. 16:43

Moskovalaiset ovat muistaneet Dnipron kerrostaloiskun uhreja, maanpaossa toimiva venäläinen uutissivusto Meduza kertoo. He laskivat kukkia, leluja ja kuvan Dnipron tuhoutuneesta kerrostalosta ukrainalaisen runoilijan Lesja Ukrajinkan muistomerkin eteen.

Meduzan mukaan useat venäläiset riippumattomat mediat julkaisivat muistomerkistä kuvia tiistaina. Minkäänlainen kritiikki Venäjän aloittamaa hyökkäyssotaa kohtaan on ankarasti kielletty maassa.

Muistomerkki sijaitsee pääkaupungin länsiosassa noin kolmen kilometrin päässä Moskovan Kremlistä. Lesja Ukrajinka on Ukrainan tunnetuimpia runoilijoita ja prosaisteja. Hän eli vuosina 1871–1913.

Venäjä teki tuhoisan ohjusiskun Dniprossa sijaitsevaan kerrostaloon viime lauantaina. Iskussa kuoli ainakin 44 ihmistä. 20 ihmistä on edelleen kateissa, mutta Ukrainan pelastusviranomaiset kertoivat tiistaina, että etsintä- ja pelastustyöt on lopetettu.

Kerrostaloisku on yksi tuhoisimmista Ukrainan siviiliväestöön kohdistuneista iskuista Venäjän hyökkäyssodan alkamisen jälkeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat