Poliisi otti Greta Thunbergin kiinni mielenosoituksessa

Greta Thunberg otettiin kiinni osana mielenosoittajien ryhmää. Heidät päästettiin vapaaksi tunnistamisen jälkeen.

17.1. 21:11 | Päivitetty 17.1. 21:33

Ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg otettiin tiistaina kiinni Saksassa Lützerathin kylää puolustavien mielenosoitusten yhteydessä. Asiasta kertovat muun muassa uutistoimistot Reuters ja AFP.

Thunberg on osallistunut mielenosoituksiin, jotka vastustavat kylän raivaamista hiilikaivoksen laajentamisen tieltä. Lauantaina Thunberg puhui Lützerathissa noin kuudelletuhannelle mielenosoittajalle ja kutsui kaivoksen laajentamista ”petokseksi nykyisiä ja tulevia sukupolvia kohtaan”.

”Saksa on yksi maailman suurimmista saastuttajista, ja se täytyy saattaa vastuuseen”, Thunberg sanoi.

Aktivistien mielestä Saksan ei tulisi louhia enempää kivihiiltä vaan keskittyä uusiutuviin energiamuotoihin.

Poliisi otti ilmastoaktivisti Greta Thunbergin kiinni hiilikaivoksen laajennusta vastustavassa mielenosoituksessa Saksassa.

Mellakkavarusteiset poliisit poistivat kylään leiriytyneitä mielenosoittajia jo viikonloppuna.

Poliisi kertoi sunnuntaina, että viikonlopun aikana oli loukkaantunut noin 70 poliisia. Mielenosoitusten järjestäjien mukaan myös kymmeniä mielenosoittajia loukkaantui.

AFP:n mukaan viimeiset kaksi kylään leiriytynyttä aktivistia poistettiin maanantaina.

Poliisin toimista huolimatta Thunberg sekä muita aktivisteja kokoontui tiistaina kaivosalueelle istumaprotestiin. Alue sijaitsee noin yhdeksän kilometrin päässä Lützerathista.

Aachenin poliisi kertoo, että Thunberg otettiin tiistaina kiinni osana mielenosoittajien ryhmää, joka oli rynnännyt lähelle avolouhoksen reunaa. Yksi aktivisteista oli myös hypännyt kaivokseen.

Poliisin mukaan Thunberg ja muut aktivistit oli kannettu pois vaara-alueelta ja viety tunnistettaviksi. Kyseessä oli jo toinen kerta, kun Thunberg kannettiin pois.

Lue lisää: Poliisi kantoi Greta Thunbergin pois mielen­osoituksesta

Reutersin videolla näkyy, kuinka kolme mellakkavarusteista poliisia kantaa hymyilevän Thunbergin pois alueelta. Tämän jälkeen hänet talutetaan kohti poliisiautoja.

Thunberg vietiin kiinnioton jälkeen poliisibussiin.

AFP:n mukaan aktivisteja ei virallisesti pidätetty ja heidät päästettiin vapaaksi tunnistamisen jälkeen. Prosessi kuitenkin kesti poliisin mukaan useita tunteja, koska mielenosoittajia oli monta.

Thunberg istui poliisibussissa kiinnioton jälkeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat