AFP:n lähde: USA:n ulko­ministeri Blinken vierailee Pekingissä ensi kuussa

Antony Blinkenin uskotaan tapaavan ainakin Kiinan ulkoministerin Qin Gangin ja mahdollisesti myös Kiinan johtajan Xi Jinpingin.

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken (oik.) ja Kiinan silloinen ulkoministeri Wang Yi kuvattiin tapaamisessa Indonesian Balilla heinäkuussa 2022.

17.1. 20:54

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken vierailee Kiinan pääkaupungissa Pekingissa helmikuun alussa, kertoi yhdysvaltalainen viranomaislähde uutistoimisto AFP:lle tiistaina.

Kaksipäiväisen vierailun on määrä alkaa helmikuun 5. päivänä Kiinassa leviävästä koronaepidemiasta huolimatta, lähde kertoi.

Vierailun toteutumista on odotettu pitkään, sillä viimeksi Kiinassa vieraili republikaaniulkoministeri Mike Pompeo lokakuussa 2018.

Blinkenin uskotaan tapaavan ainakin Kiinan ulkoministerin Qin Gangin ja mahdollisesti myös Kiinan johtajan Xi Jinpingin.

G-20-maiden huippukokouksessa Balilla keskustelleet Xi ja Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ilmaisivat molemmat toiveensa siitä, etteivät maiden välillä kasaantuneet jännitteet kasvaisi liian suuriksi.

Yhdysvallat on muun muassa syyttänyt Kiinan johtoa uiguurien kansanmurhasta ja asettunut tukemaan Taiwania.

Kiinan ulkoministeriön tiedottaja Wang Wenbin sanoi toivovansa, että Blinken auttaa ”työntämään Kiinan ja Yhdysvaltojen suhteet takaisin terveen ja vakaan kehityksen tielle”.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat