Näin Ivana Trumpin miljoona­perintö jakautuu – Entinen aviomies Donald Trump ei saa mitään

Heinäkuussa kuollut Ivana Trump testamenttasi omaisuutensa läheisilleen. Entinen puoliso Donald Trump ei saa mitään, vaikka toiselle entiselle miehelleen Ivana Trump olisi halunnut antaa kiinteistön Ranskasta.

Ivana Trump jätti koiransa perheen entiselle lastenhoitajalle Dorothy Currylle.

18.1. 6:44

Heinäkuussa kuolleen Ivana Trumpin miljoona­omaisuuden kohtalo on selvillä, kertoo Forbes. Lehden mukaan Donald Trumpin entiseltä puolisolta jäi noin 34 miljoonan dollarin eli noin 31 miljoonan euron arvoinen omaisuus, jonka hän on testamentannut sekä lapsilleen että perheen entiselle lastenhoitajalle ja yhdelle ystävälleen.

Forbesin mukaan Trump halusi jakaa suurimman osan omaisuudestaan tasan kolmen lapsensa Donald Trump Juniorin, Ivanka Trumpin ja Eric Trumpin kesken. He perivät muun muassa New Yorkissa keskuspuiston tuntumassa sijaitsevan talon.

Forbesin mukaan talo on nyt myynnissä, ja siitä pyydetään 26,5 miljoonaa dollaria eli noin 24,5 miljoonaa euroa. Talon myyntitulot jaetaan tasan Donald Jr:n, Ivankan ja Ericin kesken.

Lastensa lisäksi Ivana Trump jätti omaisuuttaan myös perheen entiselle lastenhoitajalle Dorothy Currylle. Currysta tuli vuosien varrella perheelle hyvin tärkeä henkilö, joka kasvatti lapset ja toimi myös Ivanan assistenttina.

Currylle Trump testamenttasi Floridassa sijaitsevan asuntonsa, jonka arvo on noin miljoona dollaria. Lisäksi Curry saa Trumpin koiran, Tiger Trump -nimisen yorkshirenterrierin.

Forbesin mukaan Ivana Trumpin oli tarkoitus jättää Ranskan St. Tropezissa sijaitseva kiinteistö entiselle puolisolleen Rossano Rubiconille, mutta tämä kuoli vuonna 2021. Toiselle entiselle puolisolleen Donald Trumpille Ivana ei sen sijaan jättänyt mitään.

Trumpit kokoontuivat Ivanan hautajaisiin New Yorkiin viime kesänä.

Toisen St. Tropezissa sijaitsevan kiinteistönsä Trump testamenttasi ystävälleen Evelyne Galetille. Forbesin mukaan Galetin ja Trumpin väleistä ei tiedetä juuri mitään, eikä ole tiedossa, mitä kautta he tunsivat toisensa. Lehti huomauttaa, että Galetista ylipäänsä tiedetään hyvin vähän.

Trump Organizationin edustajat eivät vastanneet Forbesin kysymyksiin aiheesta.

Läheistensä lisäksi Ivana Trump testamenttasi omaisuuttaan hyväntekeväisyyteen. Hänen vaatteensa lahjoitetaan Yhdysvaltojen Punaiselle ristille ja Pelastusarmeijalle. Ainoastaan Trumpin turkit myydään, ja niistä saatavat rahat jaetaan hänen lastensa kesken.

Forbesin mukaan Trumpin perinnöstä tullaan maksamaan huomattava summa veroja. Yhdysvaltain lain mukaan kuka tahansa voi testamentata 12 miljoonan dollarin arvosta omaisuuttaan, mutta sen ylittävästä osuudesta valtio ottaa noin 40 prosenttia veroja. Trumpin tapauksessa verojen osuus kohoaa noin 8,7 miljoonaan dollariin.

Forbesin mukaan Trump totesi testamentissaan, että hänen varojaan tulee käyttää verojen maksuun.

Tšekkiläissyntyinen Ivana Trump kuoli 73-vuotiaana 14. heinäkuuta asunnossaan tapahtuneessa onnettomuudessa.

Kuolinsyytutkijan mukaan hän kuoli keskivartaloon saamiensa vammojen vuoksi. Hänet löydettiin elottomana newyorkilaisen asuntonsa portaiden alapäästä.

Ivana Trump tunnettiin mallina ja bisnesnaisena sekä Donald Trumpin ensimmäisenä aviopuolisona. Pari oli naimisissa vuosina 1977–1992.

Ivana Trump osallistui avioliittonsa aikana aktiivisesti miehensä yritystoimintaan. Avioerossa hän sai muun muassa miljoonia käteistä rahaa, kartanon ja muhkean elatustuen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat