Tukholmassa räjähdys jälleen keski­viikko­aamuna, toimisto­rakennus vaurioitunut pahoin

Räjähdys tapahtui toimistoalueella Kistan kaupunginosassa Luoteis-Tukholmassa. Poliisin mukaan rakennus kärsi pahoja vaurioita, mutta kukaan ei loukkaantunut räjähdyksessä.

18.1. 7:16 | Päivitetty 18.1. 18:12

Ruotsin pääkaupungissa Tukholmassa tapahtui keskiviikkoaamuna jälleen räjähdys, kertovat ruotsalaismediat. Ensimmäisenä räjähdyksestä raportoi radiokanava Sveriges Radio P4.

Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n mukaan räjähdys tapahtui toimistoalueella Kistan kaupungin­osassa Luoteis-Tukholmassa. Hälytys suuren räjähteen räjähdyksestä tuli hieman ennen puoli viittä aamulla.

Toimistoalue sijaitsee Kistan keskustan läheisyydessä kaukana alueen asuin­rakennuksista. Kukaan ei loukkaantunut räjähdyksessä.

Räjähdyksen kerrotaan tapahtuneen toimistorakennuksen portilla. Rakennus vaurioitui pahoin.

”Kiinteistö on kärsinyt mittavia vahinkoja. Räjähdys on tuhonnut portin, ja lisäksi rakennuksen ensimmäinen ja toinen kerros ovat vahingoittuneet”, Tukholman poliisin tiedottaja Ola Österling kertoi SVT:lle.

Lue lisää: HS vieraili räjähdyspaikalla Tukholmassa – ”Olen vain odottanut, milloin täällä räjähtää”, kertoo asukas

Österlingin mukaan poliisi selvittää, kohdistuuko johonkin yritykseen mahdollisesti uhkaa. Lisäksi poliisi tutkii, onko keskiviikkoaamun räjähdyksellä yhteyttä aikaisempiin räjähdyksiin.

Poliisi on aloittanut rikostutkinnan tapauksesta, mutta sillä ei ole tällä hetkellä epäiltyjä. Poliisi kuulustelee ihmisiä, jotka työskentelevät toimistorakennuksissa ja jotka olivat tapahtumapaikalla räjähdyksen aikaan.

Kiinteistön päävuokralainen on Kuninkaallinen teknillinen korkeakoulu (KTH), mutta sen turvallisuusvastaavan mukaan rakennuksen sisäänkäynti on yhteinen muiden toimijoiden kanssa.

”Siellä on erilaisia on toimistoja, ravintola, jokin klinikka ja kioski”, KTH:n turvallisuusvastaava Michael Ganzell sanoi SVT:lle.

Useita muitakin rakennuksia eristettiin sen selvittämiseksi, onko alueella lisää räjähteitä. Aftonbladet-lehti kertoo, että paikalla oli suuri poliisioperaatio.

SVT:n tietojen mukaan sekä keskiviikon räjähdys että viime päivinä sattuneet tapaukset liittyvät huumekauppaan. Tapausten taustalla saattaa olla valtataistelu huumekaupasta.

SVT:n tietojen mukaan toimistorakennuksessa on useita yrityksiä, ja yhteen yritykseen liittyy alamaailmassa toimiva mies, joka hallitsee alueen huumemarkkinoita. SVT:n tietojen mukaan poliisi epäilee, että toinen, Ruotsin huumemaailmassa merkittävä hahmo, hamuaa markkinatilaa.

SVT:n tietojen mukaan räjähdys saattaa liittyä ammuskeluihin, jotka tapahtuivat aiemmin tänä vuonna Märstassa ja Kallhällissa lähellä Tukholmaa. Lisäksi räjähdys saattaa SVT:n tietojen mukaan liittyä räjähdykseen Södermalmilla. Tiistain vastaisena yönä Tukholman Södermalmilla sijaitsevan ravintolan edustalla räjähti. Ravintolan ovi ja ikkunat vaurioituivat räjähdyksen seurauksena.

Poliisi ei vahvisti SVT:n tietoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat