Poliisi uskoo löytäneensä mafia­johtajan salaisen bunkkerin: Sisäänkäynti oli vaate­kaapin pohjassa

Sisilian mafian johtaja Matteo Messina Denaro pidätettiin maanantaina yli 30 vuoden pakoilun jälkeen.

Karabinieerit päivystivät torstaina Campobello di Mazaran kaupungissa Sisiliassa asunnolla, josta ilmeisesti löytyi kiinni jääneen mafiapomon Matteo Messina Denaron salahuone.

19.1. 3:56

Italian poliisi uskoo löytäneensä bunkkerin, jossa maanantaina pidätetty mafiapomo Matteo Messina Denaro säilytti muun muassa koruja ja jalokiviä. Salaisen huoneen sisäänkäynti oli vaatekaapin pohjalevyn alla asunnossa Campobello di Mazaran kaupungissa Sisiliassa.

Löydöstä uutisoivat muun muassa italialaislehdet La Repubblica ja Corriere della Sera. Epäilty salahuone on samassa kaupungissa, jossa Messina Denaro oli viime ajat ilmeisesti piileskellyt toisessa asunnossa. Sieltä löytyi aiemmin arvokkaita vaatteita, hajuvesiä ja asiakirjoja.

Messina Denaro on Sisilian mafian Cosa Nostran johtaja. Hän oli Italian etsityin rikollinen ja pakoillut virkavaltaa yli 30 vuotta.

Hänet on tuomittu poissaolevana elinkautiseen vankeuteen muun muassa mafianvastaisten syyttäjien Giovanni Falconen ja Paolo Borsellinon murhasta vuonna 1992.

Messina Denaro pidätettiin maanantaina Palermossa, jossa hän oli käymässä syöpähoidossa yksityisessä laitoksessa tekaistun henkilöllisyyden turvin.

Viranomaiset toivovat löytävänsä ennen pitkää myös Cosa Nostran salaisen arkiston, jossa olisi tietoja viime vuosikymmenten mafiamurhista. Messina Denaron uskotaan saaneen sen haltuunsa ”pomojen pomon” Salvatore ”Totò” Riinan kuoltua vuonna 2017.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat