Zelenskyi kiittää Suomea mittavasta aseavusta

”Olen kiitollinen Ukrainan todellisille ystäville Sauli Niinistölle ja Sanna Marinille ja koko Suomen hallitukselle”, Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kirjoittaa Twitterissä.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi Hersonissa 14. marraskuuta.

20.1. 14:29

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kiittää Suomea uusimmasta aseavusta, joka on arvoltaan noin 400 miljoonaa euroa. Paketissa on mukana muun muassa raskasta kalustoa.

”Olen kiitollinen Ukrainan todellisille ystäville [presidentti] Sauli Niinistölle ja [pää­ministeri] Sanna Marinille ja koko Suomen hallitukselle laajimmasta sotilasavusta tähän mennessä. Avustuksessa on mukana paljon kaivattua raskasta aseistusta sekä ammustarvikkeita. Odotamme tärkeitä uutisia Ramsteinista”, Zelenskyi kirjoitti Twitterissä.

Suomen puolustusministeriö kertoi perjantaina 400 miljoonan euron aseavusta samaan aikaan kun kymmenien maiden liittouma kokoontuu Saksan Ramsteiniin neuvottelemaan lisäavusta Ukrainalle. Aiemmin Suomi on antanut aseapua Ukrainalle 190 miljoonan euron edestä, joten perjantainen summa on yli kaksinkertainen kaikkiin aiempiin avustuseriin nähden.

Lue lisää: Ukraina odottaa tuhtia apupakettia – Aseapua koordinoiva ryhmä kokoontuu Saksan Ramsteinissa

Suomen avustuspaketti on huomioitu näyttävästi myös ukrainalaisessa lehdistössä. Asiasta kertoivat muun muassa uutistoimisto Ukrinform, The Kyiv Independent sekä Ukrainska Pravda.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat