Brasilian puolustusministeri: Asevoimat eivät olleet suoraan mukana tammikuun mellakassa

Jose Mucion mukaan mellakkaan mahdollisesti osallistuneita asevoimin jäseniä rangaistaan ja he vastaavat syytöksiin tavallisina kansalaisina.

Brasilian puolustusministeri Jose Mucio tiedotustilaisuudessa Brasíliassa perjantaina.

21.1. 5:56

Brasilian puolustusministeri Jose Mucion mukaan maan asevoimat eivät olleet suoraan osallisena mellakassa maan pääkaupungissa, kun väistyneen presidentin Jair Bolsonaron kannattajat hyökkäsivät maan hallintorakennuksiin.

Mucio puhui toimittajille tavattuaan nykyisen presidentin Luiz Inacio Lula da Silvan sekä armeijan, laivaston ja ilmavoimien päälliköt.

Mucion mukaan mellakkaan mahdollisesti osallistuneita asevoimin jäseniä rangaistaan ja he vastaavat syytöksiin tavallisina kansalaisina.

Lula oli sanonut pian tapahtumien jälkeen epäilevänsä, että mellakoitsijat olivat todennäköisesti saaneet sisäpiiriapua ja vihjannut turvallisuusjoukkojen osallisuudesta tapahtumiin. Lula on sittemmin erottanut yli 50 sotilasta omista turvallisuusjoukoistaan.

Tuhannet Bolsonaron tukijat tunkeutuivat maan hallintorakennuksiin kaksi viikkoa sitten. Yli 2 000 ihmistä on sittemmin pidätetty.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat