Ruotsissa useita ampumisia, yksi ihminen kuoli Solnassa – Tukholmaan aiotaan lähettää sata poliisia lisää

Tukholman poliisi kertonut tekevänsä erityispanostuksia kiihtyneiden väkivaltaisuuksien vuoksi. Pääkaupunkiin aiotaan lähettää lisävahvistuksena noin sata poliisia.

Tukholman poliisijohtaja Hanna Paradis tiedotustilaisuudessa perjantaina.

21.1. 8:48 | Päivitetty 21.1. 20:55

Ruotsissa on tapahtunut perjantain ja lauantain välillä useita väkivallantekoja. Ainakin yksi ihminen on kuollut ampumisessa Solnassa perjantai-iltana.

Asiasta kertovat muun muassa yleisradioyhtiö SVT ja Aftonbladet-lehti.

Ampumisia tapahtui Solnan lisäksi muun muassa Tumbassa ja Tukholman Fruängenissa. Lisäksi Gullmarsplanin kaupunginosassa poliisi takavarikoi automaattiaseita takaa-ajamastaan autosta.

Tukholman poliisi on ilmoittanut ryhtyvänsä erityispanostuksiin kiihtyneiden väkivaltaisuuksien vuoksi. Vastaavia toimenpiteitä on tehty muun muassa vuoden 2017 Drottninggatanin terrori-iskun ja vuonna 2013 Yhdysvaltain silloisen presidentin Barack Obaman vierailun takia.

Poliisijohtaja Hanna Paradisin mukaan toimien taustalla ovat useiden eri rikollisryhmien väliset yhteenotot. Poliisi on takavarikoinut viime aikoina muun muassa kahdeksan käsiasetta, käsikranaatin ja 1,8 kilogrammaa dynamiittia.

Lauantaina poliisi kertoi, että Tukholmaan lähetetään lisävahvistukseksi noin sata poliisia tulevien päivien ajaksi, kertoo SVT.

Täsmennys 21.1. kello 9.38: Muokattu kohtaa,jossa kerrotaan Tukholman poliisin toimista. Kyse ei ole varsinaisesti poikkeustilasta, vaan poliisi on ilmoittanut tekevänsä erityispanostuksia kiihtyneiden väkivaltaisuuksien vuoksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat