Presidentti Lula erotti Brasilian armeijan komentajan

Erotus tulee vain muutama viikko sen jälkeen, kun tuhannet väistyneen presidentin Jair Bolsonaron tukijat tunkeutuivat maan hallintorakennuksiin 8. tammikuuta.

Brasilian presidentti Luiz Inácio Lula da Silva kuvattuna perjantaina.

21.1. 21:31

Brasiliassa presidentti Luiz Inácio Lula da Silva on erottanut maan armeijan komentajan, kenraali Julio Cesar de Arrudan lauantaina, kertoo paikallinen media uutistoimistojen AFP ja Reuters mukaan.

Arruda oli ehtinyt olla armeijan komentaja vasta alle kuukauden. Hänen korvaajakseen tulee kenraali Tomas Miguel Ribeiro Paiva, joka on aiemmin ollut maan kaakkoisen armeijan komentajana, kertoo Reuters.

Erotus tulee vain muutama viikko sen jälkeen, kun tuhannet väistyneen presidentin Jair Bolsonaron tukijat tunkeutuivat maan hallintorakennuksiin 8. tammikuuta. Yli 2 000 ihmistä on sittemmin pidätetty.

Brasilian puolustusministeri Jose Mucio kertoi aiemmin kuluneella viikolla, että maan asevoimat eivät olleet suoraan osallisena mellakassa.

Mucio puhui toimittajille tavattuaan nykyisen presidentin sekä armeijan, laivaston ja ilmavoimien päälliköt. Hän sanoi tuolloin, että mellakkaan mahdollisesti osallistuneita asevoimin jäseniä rangaistaan ja he vastaavat syytöksiin tavallisina kansalaisina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat