Katka­ravut hiertävät Meksikon ja Ecuadorin ­neuvotteluita

Meksikon banaani- ja katkaraputuottajat eivät halua maahan saapuvan vastaavia tuotteita Ecuadorista.

Ecuadorin presidentti Guillermo Lasso sanoo, että maan vapaakauppa­sopimus­neuvottelut Meksikon kanssa ovat umpikujassa.

23.1. 6:20 | Päivitetty 23.1. 6:56

Etelä-Amerikassa Ecuadorin presidentti Guillermo Lasso sanoo, että maan vapaakauppasopimusneuvottelut Meksikon kanssa ovat umpikujassa.

Sopimus olisi Ecuadorille ponnahduslauta kohti Tyynenmeren allianssia, vapaa­kauppaan perustuvaa talousaluetta, jonka Chile, Kolumbia, Meksiko ja Peru perustivat vuonna 2011.

Lasson mukaan Meksikon presidentti Andrés Manuel López Obrador on kertonut hänelle, että Meksikon banaani- ja katkarapu­tuottajat eivät halua maahan saapuvan vastaavia tuotteita Ecuadorista.

Ecuador varoitti joulukuussa, että sen on mahdotonta suostua sopimukseen Meksikon kanssa, ellei se sisällä katkarapuja ja banaaneja, jotka ovat maan suurimmat vienti­tuotteet öljyn jälkeen.

Lasso kertoi haastattelussa paikalliselle toimittajalle, että neuvotteluiden epä­onnistuminen ei ole kuitenkaan "niin vakavaa", koska maa on laajentanut ja tiivistänyt neuvotteluita muiden tahojen kanssa. Presidentin mukaan Ecuador on halunnut päästä osaksi Tyynenmeren allianssia päästäkseen Aasian markkinoille. Nyt maa aikoo pyrkiä sinne suoraan ilman välikäsiä. Maa odottaa allekirjoittavansa pikimmiten vapaa­kauppa­sopimuksen Kiinan kanssa.

Lisäksi Ecuador tavoittelee neuvotteluja Etelä-Korean, Kanadan, Costa Rican ja Yhdysvaltojen kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat