Rikollisryhmän epäillään hyväksi­käyttäneen ukrainalais­pakolaisia

Sotaa paenneet ukrainalaiset asuivat kehnoissa ja hyvin ahtaissa oloissa tehtailla. He tekivät pitkää päivää ja pelkäsivät viranomaisia, sillä osa oli BBC:n mukaan Espanjassa laittomasti.

23.1. 8:46

Poliisi on pidättänyt 27 ihmistä eri puolilta Espanjaa epäiltynä ukrainalaisten hyväksikäytöstä, kertoo muun muassa BBC.

Rikollisryhmän epäillään salakuljettaneen suuria määriä tupakkaa Espanjaan, jossa ryhmä pakkasi niitä tupakka-askeihin ja välitti ympäri maata ja maailmaa. BBC:n mukaan askeja saatettiin tehdä jopa puoli miljoonaa päivässä.

BBC:n mukaan sotaa paenneet ukrainalaiset asuivat kehnoissa ja hyvin ahtaissa oloissa tehtailla. He tekivät pitkää päivää ja pelkäsivät viranomaisia, sillä osa oli BBC:n mukaan maassa laittomasti. Rikollisryhmä hyväksikäytti tätä pelkoa toiminnassaan.

Viranomaiset löysivät yhteensä kolme tehdasta Sevillasta, Valenciasta ja La Riojasta. He pidättivät tehtailta yhteensä 27 ihmistä ja takavarikoivat tupakkatuotteita 37,5 miljoonan euron arvosta, minkä lisäksi takavarikkoon jäi muun muassa luksusautoja ja koruja.

Poliisin mukaan rikollisryhmä oli myös laajentamassa tuotevalikoimaansa kannabikseen. Espanjan poliisi sai apua tutkintaan EU:n lainvalvonta­yhteistyövirasto Europolilta.

YK:n mukaan ukrainalaispakolaisia on ympäri Eurooppaa noin kahdeksan miljoonaa, joista Espanjassa yli 160 000.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat