Salaisia asiakirjoja löytynyt myös ex-vara­presidentti Mike Pencen hallusta

Aiemmin salaisiksi luokiteltuja asiakirjoja on löytynyt entisen presidentin Donald Trumpin ja hänen seuraajansa Joe Bidenin hallusta.

Mike Pence toimi Yhdysvaltojen varapresidenttinä 2017–2021.

24.1. 21:38 | Päivitetty 24.1. 21:51

Yhdysvalloissa salaiseksi luokiteltuja asiakirjoja on löytynyt myös entisen varapresidentin Mike Pencen kotoa. Asiasta kertoi edustajainhuoneen asiaa tutkivan komitean puheenjohtaja, republikaani James Comer.

Hänen lausuntonsa mukaan asiakirjat Pencen kotoa Indianasta oli löytänyt tämän asianajaja viime viikolla. Dokumentit on luovutettu liittovaltion poliisin FBI:n haltuun. Pence on lupautunut tekemään yhteistyötä mahdollisen kongressitutkinnan kanssa.

Pencen edustaja selitteli Yhdysvaltain kansallisarkistolle lähettämässään kirjeessä, että asiakirjat oli vahingossa arkistoitu ja lähetetty Pencen kotiin entisen presidentin Donald Trumpin toimikauden päättyessä, New York Times kertoo. Edustajan mukaan Pence ei ollut tietoinen kotonaan olevista dokumenteista.

Pence oli myös aiemmin vakuuttanut, ettei hänen hallussaan ole salaisia asiakirjoja.

Tuoreeltaan ei ollut selvillä, minkälaista tietoa Pencen kotoa löydetyt asiakirjat sisältävät ja mikä niiden turvaluokitus on.

Aiemmin salaisiksi luokiteltuja asiakirjoja on löytynyt entisen presidentin Donald Trumpin ja hänen seuraajansa Joe Bidenin hallusta. Liittovaltion tutkijat ovat jo lähes vuoden ajan selvittäneet, miten satoja salaisiksi luokiteltuja asiakirjoja päätyi tämän kartanoon Mar-a-Lagoon Floridaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat