Kaksi kuollut rahti­aluksen upottua Japanin lounais­puolella, lähes kymmenen kateissa

Kyydissä oli mediatietojen mukaan 22 miehistön jäsentä, jotka ovat Kiinan ja Myanmarin kansalaisia. Aluksen uppoamissyystä ei välittömästi ollut tietoa.

25.1. 9:20 | Päivitetty 25.1. 13:43

Ainakin kaksi ihmistä kuoli rahtialuksen upottua Japanin lounaispuolella tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Asiasta kertovat uutistoimistot Reuters ja AFP.

Kyydissä oli mediatietojen mukaan 22 miehistön jäsentä, jotka ovat Kiinan ja Myanmarin kansalaisia. Tiedot pelastettujen ja kadoksissa olevien määristä vaihtelivat hieman päivän mittaan. Alkuiltapäivästä Suomen aikaa Reuters kertoi yhdeksän ihmisen olevan yhä kateissa.

Etsinnöissä ovat mukana Japanin ja Etelä-Korean merivartiostot.

Puutavaraa kuljettanut rahtialus antoi hätäkutsun myöhään tiistai-iltana paikallista aikaa, Japanin merivartiosto kertoo Reutersille. Alustavien tietojen mukaan miehistö olisi päässyt siirtymään pelastusveneisiin aluksen upotessa.

Japanin rannikkovartiosto kertoi, että alueella oli uppoamisaikaan kolme yksityistä alusta, jotka auttoivat pelastamaan miehistön jäseniä.

VÄLITTÖMÄSTI ei ollut tiedossa, mikä sai aluksen uppoamaan. Merivartioston mukaan tuulet olivat voimakkaita, kun alus lähetti hätäkutsun hieman iltayhdentoista jälkeen tiistaina paikallista aikaa. Aluksen kerrotaan uponneen muutamaa tuntia myöhemmin, noin aamukolmelta paikallista aikaa.

Hätäkutsu lähetettiin noin 110 kilometriä länteen syrjäisistä ja asumattomista Danjo-saarista Lounais-Japanissa.

Uponnut Jintian-niminen alus on rekisteröity Hongkongiin, uutistoimistot kertovat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat