Ennätyksellinen lumi­myräkkä Japanissa, Pohjois-Kiinassa pakkasta 53 astetta

Poikkeuksellinen kylmyys ja lumisateet ovat liikkuneet viikon aikana Aasian läpi Afganistanista Japaniin.

25.1. 14:44 | Päivitetty 25.1. 15:22

Aasian läpi pyyhkäissyt kylmä rintama on saapunut Japaniin ja peittänyt laajan osan maata lumimyrskyyn, kertoo uutistoimisto Reuters.

Japanin viranomaisten mukaan ainakin yksi ihminen on kuollut lumimyrskyssä.

Poikkeuksellinen kylmä rintama on aiheuttanut viime päivinä Afganistanissa yli sata kuolemaa. Rintama jatkoi viikonloppuna Kiinan yli. Kiinan pohjoisimmassa Mohen kaupungissa mitattiin sunnuntaina pakkasennätys, -53 celsiusastetta.

Ihmiset ylittivät katua tiistaina Toyaman kaupungissa Japanissa.

Myrsky peitti tiistaina laajoja alueita lumeen Japanissa. Ihmiset kulkivat kaupungilla Niigatassa.

Japaniin rintama saapui tiistaina ja toi mukanaan suuren määrän lunta. Maniwan kaupunki mittasi ennätykselliset 93 senttiä lunta 24 tunnissa.

Noin 3 000 ihmistä jäi jumiin juna-asemille Kioton kaupungissa, kun lumi ja voimakkaat tuulet estivät junien kulun. Osa nukkui asemilla yön yli.

Myräkkä voimistui niin yllättäen, että matkustajia jäi yöksi jumiin myös asemien välille pysähtyneisiin juniin. 57 junayhteyttä on poikki.

Poikkeukselliset sääolosuhteet johtuvat matalapaineesta, joka saa aikaan sadetta ja voimakkaita tuulia. Kylmässä sateet tulevat lumena.

Osassa Japania ollaan Suomen tapaan totuttu lumeen, mutta myrsky seisautti siitä huolimatta liikenteen laajoilla alueilla ja satoja lentoja on peruttu.

Myös Etelä-Koreassa peruttiin satoja lentoja tiistaina.

Myrsky näyttäisi myös aiheuttaneen yhden konttilaivan uppoamisen Japanin ja Etelä-Korean välillä keskiviikkona. Keskiviikkona puolen päivän aikaan miehistöstä 13 oli pelastettu ja yhdeksää etsittiin.

Lumimyrskyn arvellaan jatkuvan ainakin torstain yli.

Turistit ottivat kuvia lämpömittarin kanssa Otarun kaupungissa. Pakkasta oli 11,3 astetta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat