Leipomo­murrosta tunnettu karhu kuoli, italialaiset surevat

Karhu ahmi vastaleivottuja keksejä murtauduttuaan leipomoon Roccarson kylässä vuoden 2021 lopulla.

Juan Carrito -nimellä tunnettu karhu kuvattuna kansallispuistossa 7. joulukuuta 2022.

25.1. 20:25

Italialaiset surevat kolmevuotiaan Juan Carrito -nimellä tunnetun karhun kuolemaa, kertoo muun muassa sanomalehti The Guardian.

Juan Carrito kuoli jäätyään auton alle Castel di Sangron kaupungissa maanantaina.

Karhu tuli tunnetuksi Abruzzon alueen pieniin vuoristokyliin tekemistään ”retkistä”. Carriton ”kotikylänä” pidettiin Roccarasoa, jossa se ahmi vastaleivottuja keksejä murtauduttuaan leipomoon vuoden 2021 lopulla.

Carrito nähtiin myös juomassa kylän suihkulähteestä. Se jäi myös usein yöksi nukkumaan mäntyjen juurelle ennen kuin lähti etsimään ruokaa, penkomaan roskiksia ja syömään pizzan ja voileipien tähteitä.

Keksimurto johti karhun kiinniottoon, jonka jälkeen se siirrettiin syrjäiselle vuoristoalueelle. Carrito kuitenkin palasi takaisin viime vuoden maaliskuussa, minkä seurauksena se otettiin kiinni toistamiseen ja siirrettiin aitaukseen.

Karhun uudelleensopeuttaminen elämään metsässä kuitenkin epäonnistui ja se palasi uudelleen takaisin Roccarson kylään, jossa se nähtiin laskettelurinteessä tämän vuoden tammikuussa.

Monet ovat kunnioittaneet Carriton muistoa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

”Juan Carrito oli yksi meistä”, kirjoitti eräs kommentoija Twitterissä.

”Olemme kaikki hyvin järkyttyneitä. Valitettavasti tämä oli kuolema, josta kukaan meistä ei halunnut kuulla", Maailman luonnonsäätiön alueellinen edustaja Mena Ricci sanoi uutistoimisto La Presselle.

Italian demokraattisen puolueen kansanedustaja Luciano D'Alfsono sanoi, että Carriton kuolema oli surullinen uutinen "meille kaikille Abruzzon asukkaille", ja lisäsi, että Carrito tullaan muistamaan hänen "epäkunnioittavasta ja vapaasta luonteestaan".

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat