Soitto venäläiseen elektroniikka­liikkeeseen antoi vihiä siitä, miten Venäjä kiertää pakotteita

Länsimaat yrittävät panna Venäjää polvilleen pakotteilla, mutta maa onnistuu yhä haalimaan länsimaisia komponentteja aseisiinsa. Myös Iranin myymissä lennokeissa on runsaasti komponentteja Yhdysvalloista ja muista länsimaista.

Brittiläisen Conflict Armament Research -järjestön julkaisema kuva elektroniikasta, joka on irrotettu erilaisista Ukrainaan päätyneistä Venäjän asejärjestelmistä, kuten lennokeista, ohjuksista, ilmatorjuntalaitteista ja sotilasradioista. Järjestön mukaan järjestelmistä on löytynyt ainakin 70 länsimaisen teknologiayrityksen tuottamia komponentteja.

4.2. 2:00 | Päivitetty 4.2. 7:13

Lauantaina 14. tammikuuta Ukrainan Dniprossa sijaitsevaan kerrostaloon osui Venäjän asevoimien ampuma jättimäinen H-22-yliääniohjus. Ainakin 46 ihmistä kuoli.

Ukrainassa heräsi keskustelu siitä, oliko Ukrainan ilmapuolustus osunut ohjukseen ja muuttanut sen lentoradan siviileille tuhoisin seurauksin. Ilmavoimien mukaan näin ei voinut olla, koska Ukraina ei kykene torjumaan jopa yli 5 600 kilometrin tuntinopeutta kulkevia ja 5 800 kiloa painavia ohjuksia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat