Turkin raivostuttanut ääri­oikeisto­poliitikko: ”Poltan Koraanin joka perjantai”

Rasmus Paludan sanoo Aftonbladetille, että kun Ruotsi hyväksytään Natoon, hän ei enää koskaan polta Koraania Turkin suurlähetystön edessä.

Rasmus Paludan piteli koraania Turkin suurlähetystön edustalla Tukholmassa viime lauantaina.

26.1. 21:21

RUOTSISSA Koraanin polttanut tanskalais-ruotsalainen poliitikko Rasmus Paludan aikoo jatkaa Koraanien polttamista joka perjantai, kunnes Ruotsi pääsee Naton jäseneksi, kertoo ruotsalainen sanomalehti Aftonbladet.

Paludan kertoo Aftonbladetin haastattelussa, että perjantaina hän aikoo polttaa kolme Koraania Kööpenhaminassa. Paludan aikoo polttaa Koraanin moskeijan edustalla, Venäjän suurlähetystöllä sekä Turkin suurlähetystöllä.

”Ilmoitan, että tämä on [Turkin presidentti Recep Tayyip] Erdoğanin vika. Nyt kun hän ei halua päästää Ruotsia Natoon, minun on opetettava hänelle sananvapautta, kunnes hän suostuu”, Paludan sanoi haastattelussa.

Paludanin mukaan Erdoğan voi itse päättää, kuinka kauan hänen ”Koraani-kampanja” kestää. Haastattelussa hän lupaa, että kun Ruotsi hyväksytään Natoon, hän ei enää koskaan polta koraania Turkin suurlähetystön edessä.

Viime lauantaina järjestetyssä mielenosoituksessa Paludan poltti Koraanin Turkin suurlähetystön ulkopuolella. Paludan on islamia vastustava tanskalais-ruotsalainen äärioikeistopoliitikko.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Koraanin poltto seurasi Paludanin lähes tunnin kestänyttä puhetta, jossa hän hyökkäsi islamia ja maahanmuuttoa vastaan ​​Ruotsissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat