Kalifornian joukko­ampumisista lisätietoa – epäilty väittää tulleensa kiusatuksi, maatilojen työoloja tutkitaan

Kalifornialaisilla maatiloilla tapahtuneiden joukkoampumisten epäilty tapasi toimittajan ja kertoi tälle tehneensä liian pitkiä työpäiviä farmeilla.

Ihmiset muistivat viime aikojen joukkoampumisten uhreja kukilla.

27.1. 4:39

Half Moon Bayn joukko­ampumisesta epäilty 66-vuotias mies kertoi torstaina NBC Bay Arean toimittajalle kärsineensä kiusaamisesta ja mielen­terveysongelmista.

Uutistoimisto AFP:n mukaan NBC:n toimittaja tapasi Kiinasta kotoisin olevan epäillyn vankilassa ja keskusteli tämän kanssa mandariiniksi maanantaina tapahtuneista ampumisista.

Kahdella maatilalla Half Moon Bayn alueella Kaliforniassa kuoli seitsemän ihmistä kahdessa joukko­ampumisessa. Molemmista ampumisista epäillään samaa henkilöä.

Lue lisää: Ainakin seitsemän kuoli joukko­ampumisissa Kaliforniassa, Biden toisti vaatimuksen rynnäkkoasekiellosta

Ampumisesta epäilty kertoi NBC:n toimittajalle 15 minuutin tapaamisen aikana, että hän on asunut Yhdysvalloissa 11 vuotta ja asuu Half Moon Bayn alueella vaimonsa kanssa.

AFP:n mukaan NBC:n toimittaja teki selväksi, että hän on töissä uutiskanavalla. Epäilty halusi silti keskustella hänen kanssaan ja kertoi, että hän teki maatilalla liian pitkiä työpäiviä ja häntä kiusattiin. Epäilty sanoo ottaneensa asian puheeksi, mutta väittää, ettei sille tehty mitään.

AFP:n mukaan epäilty kertoi myös kärsivänsä mielenterveys­ongelmista. Epäillyn mukaan hän ei ollut ampumisen aikaan henkisesti kunnossa. Hän myös myönsi syyllistyneensä ampumisiin ja katuvansa niitä.

Kalifornian viranomaiset ovat aloittaneet tutkinnan, jossa selvitetään niiden maatilojen työoloja, joilla joukko­ampumiset tapahtuivat. Kuvernööri Gavin Newsom sanoi tiistaina, että jotkut tilojen työntekijöistä ovat asuneet laivakonteissa ja tehneet töitä alle minimipalkalla.

Half Moon Bayn joukkoampumisessa kuoli seitsemän ihmistä. Heistä viisi on AFP:n mukaan kiinalaisia ja kaksi meksikolaisia.

Välikohtaus oli jo toinen joukkoampuminen Kaliforniassa muutaman päivän sisällä. Lauantaina Monterey Parkissa Los Angelesissa 72-vuotias kiinalais­taustainen mies avasi tulen tanssisalissa ja tappoi 11 ihmistä. Epäilty ampui itsensä poliisin saatua hänet kiinni.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat