Jälleen yöllinen räjähdys Tukholmassa

Tukholman Järvan alueen Akallan lähiössä sijaitsevassa asuinrakennuksessa räjähti perjantain vastaisena yönä.

Tukholmassa on räjähtänyt jo yhdeksän kertaa tänä vuonna. Kuva on Etelä-Tukholman Bagarmossenilta, jossa poliisi ja palokunta korjasivat räjähdyksen tuhoja 2. tammikuuta.

27.1. 6:46 | Päivitetty 27.1. 8:23

Tukholman pohjoispuolella sijaitsevan Järvan alueen Akallan lähiössä räjähti perjantain vastaisena yönä. Räjähdys tapahtui asuinrakennuksen edustalla. Asiasta uutisoivat useat ruotsalaismediat.

Ilmoitus räjähdyksestä tuli kello 3.38.

Kukaan ei loukkaantunut räjähdyksessä fyysisesti, mutta rakennus kärsi vahinkoja, kertoo Dagens Nyheter.

Poliisi on kuvaillut räjähdystä voimakkaaksi ja ilmoittanut tutkivansa sitä. Poliisi ei tuoreeltaan kommentoinut, onko räjähdyksellä mahdollisesti yhteyttä muihin viimeaikaisiin räjähdyksiin Tukholmassa.

”On liian aikaista sanoa mitään aiheesta, mutta on tehtävämme tutkia asiaa”, poliisin tiedottaja Anna Westberg kertoi.

Paikka on eristetty teknistä tutkintaa varten.

”Jokin on iskenyt rakennuksen sisäänkäynnin ovea vasten, mutta toistaiseksi on epäselvää, mitä on tapahtunut. Olemme paikalla auttamassa poliisia, ja odotamme lisätietoa tapahtuneesta”, pelastusjohtaja Hans Eriksson kertoi Ruotsin tietotoimisto TT:lle.

Ketään ei ole toistaiseksi pidätetty.

Paikalla ollut silminnäkijä kertoi Aftonbladetille tilanteesta.

”Pamaus oli epämiellyttävän kova. Näin poliisin, ja ilmassa oli helikopteri”, hän sanoi.

Aftonbladetin mukaan eristetyllä alueella näyttää olevan jonkinlainen sähkö- tai muu johto.

”Työt ovat yhä kesken, eikä tekninen selvitys ole vielä valmis, joten en voi kommentoida asiaa”, poliisin tiedottaja Westberg sanoi, mutta jatkoi, että poliisi sai alueelta useita hälytyksiä.

”On mahdollista, että räjähdys on ollut niin kova, että asukkaat ovat uskoneet tapahtumapaikan olevan lähempänä kotejaan kuin mitä se todellisuudessa oli”, hän sanoi.

Eräs alueen asukas kertoi kuulleensa räjähdyksen ja nähneensä sen jälkeen parvekkeeltaan poliisiautoja ja ambulanssin. Viereisessä Husbyn lähiössä asuva henkilö taas kertoi heränneensä siihen, kun paineaalto helisytti ikkunoita.

Kyseessä on yhdeksäs räjähdys Tukholmassa tänä vuonna.

Viime viikolla Tukholmassa räjähti peräti neljä kertaa. SVT julkaisi torstaina jutun, jonka mukaan Ruotsissa on ollut peräti 13 pommi-iskua 26 päivässä. Viimeöinen räjähdys mukaan luettuna räjähdyksiä on ollut tänä vuonna 14.

Vuoden ensimmäinen räjähdys tapahtui 2. tammikuuta, kun pommi räjähti Länsi-Tukholman Grimstassa sijaitsevan kerrostalon porraskäytävässä. SVT:n mukaan kyseisessä kerrostalorapussa asuu yhteensä 76 ihmistä, joista 15 on lapsia. Pommin kohteen epäillään olleen tunnettu rap-artisti, mutta iskulla on vaikutuksensa myös lukuisten muiden ihmisten elämään; Grimstan alueella asuu 2 415 ihmistä. Heistä 648 on lapsia.

Räjähdykset on yhdistetty jengiväkivaltaan, ja poliisi pitää tilannetta äärimmäisen vakavana.

”Se perusturva, jota ihminen odottaa asuinympäristöltään saavansa, on katoamassa”, poliisin asiantuntija Gunnar Appelgren kertoi SVT:lle.

Vuonna 2023 Ruotsissa on räjähtänyt keskimäärin joka toinen päivä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat