YK varoittaa pahenevasta nälänhädästä Syyriassa

Maailman ruokaohjelman (WFP) mukaan Syyriassa käytävä sota on ajanut 2,9 miljoonaa ihmistä nälänhädän partaalle.

Poika kantoi leipää amerikkalaissotilaiden edessä Tal Hamisin lähellä Kaakkois-Syyriassa perjantaina.

27.1. 17:44

Yhdistyneiden kansakuntien alainen Maailman ruokaohjelma (WFP) varoitti perjantaina, että Syyrian nälänhätä on pahimmillaan yli vuosikymmenen kestäneen konfliktin seurauksena, kertoo uutistoimisto AFP.

Sota, joka on aiheuttanut vuosia kestäneen talouskriisin ja vahingoittanut Syyrian elintärkeää infrastruktuuria, on ajanut 2,9 miljoonaa ihmistä nälänhädän partaalle, kun taas toiset 12 miljoonaa eivät tiedä, koska saavat seuraavan aterian, järjestö kertoo lausunnossaan.

WFP:n mukaan 70 prosenttia Syyrian väestöstä ”saattaa olla pian kykenemätön saamaan ruokaa perheensä pöytään”.

”Syyriassa on nyt maailman kuudenneksi eniten ihmisiä, joilla on puutteellinen elintarviketurva”, WFP:n lausunnossa kerrotaan.

Lisäksi elintarvikkeiden hinnat ovat Syyriassa nousseet lähes 12-kertaisiksi kolmessa vuodessa. Myös lasten ja äitien aliravitsemus lisääntyy ennennäkemättömällä vauhdilla.

Jos kansainvälinen yhteisö ei ryhdy auttamaan syyrialaisia, se on vaarassa aiheuttaa "uuden pakolaisaallon", sanoi WFP:n pääjohtaja David Beasley vieraillessaan Syyriassa tällä viikolla.

”Sitäkö kansainvälinen yhteisö haluaa?” Beasley kysyi ja kehotti kansanvälistä yhteisöä kaksinkertaistamaan ponnistelunsa uhkaavan katastrofin estämiseksi.

YK:n arvion mukaan 90 prosenttia Syyrian 18 miljoonasta asukkaasta elää köyhyydessä, ja talous kärsii sodasta, kuivuudesta, kolerasta ja koronapandemiasta sekä naapurimaa Libanonissa tapahtuneen talousromahduksen seurauksista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat