Poliisi julkaisi videon Nancy Pelosin aviomieheen kohdistuneesta hyökkäyksestä

Pelosien taloon murtautunut mies oli etsinyt asunnosta Nancy Pelosia, mutta hyökkäsi Pelosin 82-vuotiaan aviomiehen kimppuun vasaralla. Pelosi itse oli tapahtumien aikaan Washingtonissa. Miehellä oli mukanaan vasaran lisäksi muun muassa teippiä ja köyttä.

27.1. 21:18 | Päivitetty 28.1. 5:40

San Franciscon poliisi julkaisi perjantaina videon, jossa Yhdysvaltain edustajainhuoneen entisen puhemiehen Nancy Pelosin aviomiestä Paul Pelosia lyötiin vasaralla, kertoo uutistoimisto Reuters.

Poliisin haalarikameran video julkaistiin yhdessä valvontakameravideon kanssa, jossa hyökkääjä murtautuu ikkunan läpi päästäkseen pariskunnan kotiin. Välikohtaus tapahtui 28. lokakuuta 2022.

Haalarikameran videossa kaksi poliisia koputtaa Pelosien kodin oveen. Kun ovi aukeaa, Pelosi pitää kiinni hyökkääjän kädessä olevasta vasarasta.

Videolla hyökkääjä kertoo poliiseille, että ”kaikki on hyvin”, jolloin poliisit kehottavat häntä pudottamaan vasaran.

Hyökkääjä repii sitten vasaran Pelosin kädestä, ja lyö sitten häntä vasaralla. Tämän jälkeen poliisit ryntäävät sisälle ja kaatavat hyökkääjän.

Hyökkääjä on saanut syytteet pahoinpitelyn ja murhan yrityksestä, tappavalla aseella tehdystä pahoinpitelystä, murtovarkaudesta, vanhusten pahoinpitelystä, väärästä vangitsemisesta ja virkamiehen uhkaamisesta.

Hyökkääjän asianajaja Adam Lipson kutsuu videon julkaisua ”kauheaksi virheeksi”, kertoo Reuters.

”Kuvamateriaali on yllyttävää ja voi ruokkia perusteettomia teorioita tapaukseen liittyen”, asianajaja sanoo lausunnossaan. Samalla hän kertoo olevansa huolissaan hyökkääjän mahdollisuudesta saada oikeudenmukainen oikeudenkäynti.

Kuvakaappaus San Franciscon poliisin julkaisemasta videosta, jossa Pelosien kotiin murtautunut mies lyö Paul Pelosia vasaralla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat