Viron tiedustelun arvio: Venäjä voi jatkaa ohjus­iskujaan vielä yhdeksän kuukautta

Virolaiseverstin mukaan Venäjä on pystynyt koko sodan ajan jatkamaan ohjustuotantoaan, mikä on merkki siitä, että maa saa jostakin kehittynyttä teknologiaa.

Venäjän ohjusisku tuhosi kerrostalon Dniprossa tammikuun puolivälissä. Ohjusiskussa kuoli ainakin 45 ihmistä.

27.1. 22:22

Venäjä voi jatkaa massiivisia ohjusiskujaan Ukrainassa ehkä jopa yhdeksän kuukautta, selviää Viron saamista tiedustelutiedoista. Asiasta kertoo tiedustelupäällikkö, eversti Margo Grosberg Viron yleisradion ERR:n mukaan.

”Meidän optimistisin arviomme on, että [iskut] jatkuvat ainakin kolme-neljä kuukautta tai kevääseen asti, ja jos ollaan vähän pessimistisempiä, niin ainakin kuudesta yhdeksään kuukautta”, Grosberg sanoi.

Viime päivinä Venäjä on toteuttanut laajoja ohjusiskuja ympäri Ukrainaa. Grosbergin mukaan tällaiset iskut ovat yleistyneet, mutta Venäjän taktiikka on sama.

Hyökkäys alkaa yön pimeinä tunteina iranilaisilla lennokeilla Ukrainan ilmapuolustuksen paikantamiseksi, minkä jälkeen Venäjä pyrkii iskemään Ukrainan kriittiseen infrastruktuuriin.

Grosbergin mukaan Venäjä on käyttänyt noin puolet tai kaksi kolmasosaa tarkkuusammuksista, jotka sillä oli ennen sotaa. Venäjä on kuitenkin pystynyt koko sodan ajan jatkamaan ohjustuotantoaan.

”Se osoittaa, että Venäjälle virtaa yhä jonkinlaista korkeaa teknologiaa”, hän sanoo. On kuitenkin mahdollista, että Venäjä sai haalittua sitä tarpeeksi jo ennen sotaa.

”Mutta se tarkoittaa, että tarkkuusammuksia voidaan valmistaa ja luultavasti vielä hyvin pitkään.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat