Mike Pence kommentoi kotoaan löytyneitä salaisia asiakirjoja – väittää, ettei tiennyt niiden olemassaolosta

Mike Pencen kotoa löydettiin tammikuun puolivälissä salaisia asiakirjoja.

Mike Pencen sanoo, että hän ei ollut tietoinen kotonaan olevista salaisista asiakirjoista.

28.1. 1:17

Yhdysvaltojen entinen varapresidentti Mike Pence kommentoi perjantaina kotoaan löydettyjä salaisia asiakirjoja. Pencen asianajaja löysi hänen kotoaan Indianasta viime viikolla salaisiksi luokiteltuja asiakirjoja, jotka luovutettiin liittovaltion poliisin FBI:n haltuun.

Pence oli aiemmin vakuuttanut, ettei hänen hallussaan ole salaisia dokumentteja. Perjantaina Pence sanoi, ettei hän ei ollut tietoinen siitä, että hänen kotonaan oli turvaluokiteltuja asiakirjoja.

Lue lisää: Salaisia asiakirjoja löytynyt myös ex-vara­presidentti Mike Pencen hallusta

Pencen mukaan hänen henkilökohtaisia dokumenttejaan tarkasteltiin sen jälkeen, kun presidentti Joe Bidenin kotoa Delawaresta löydettiin salaisiksi luokiteltuja asiakirjoja.

– Matkan varrella selvisi, että papereissani oli pieni määrä dokumentteja, jotka oli merkitty arkaluontoisiksi, Pence sanoi perjantaina Reutersin mukaan.

– Tehdäkseni selväksi: niiden turvaluokiteltujen asiakirjojen ei olisi pitänyt olla yksityisessä asunnossani. Virheitä on tehty ja otan täyden vastuun siitä, hän jatkoi.

Pencen asianajaja lähetti Yhdysvaltojen kansallisarkistoon 18. tammikuuta kirjeen, jossa hän ilmoitti asiakirjojen löytymisestä.

– Kansallinen turvallisuutemme riippuu turvaluokiteltujen ja arkaluonteisten materiaalin asianmukaisesta käsittelystä, ja tiedän, että kun virheitä tehdään, on tärkeää, että ne korjataan nopeasti, Pence sanoi perjantaina.

Pencen kodin lisäksi salaisia asiakirjoja on löydetty presidentti Joe Bidenin kotoa ja yksityisestä toimistosta, jota hän käytti aiemmin sekä ex-presidentti Donald Trumpin hallusta.

Mike Pence toimi Trumpin varapresidenttinä vuosina 2017–2021. Sitä ennen hän oli Indianan kuvernööri.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat